PKK'lı Kalkan: Seçime Kadar Çatışma Yok

PKK'lı Duran Kalkan, yapılan anlaşmayla seçime kadar çatışma olmayacağını belirterek, 'AKP her şeyi seçim için yapıyor. Gelişmeler seçim sonuçlarına göre olacak' dedi.

Google Haberlere Abone ol
PKK'lı Kalkan: Seçime Kadar Çatışma Yok

PKK'nın önder kadrosunda yer piyasa Duran Kalkan, Dolmabahçe'de yapılan izahatnın, 'seçime kadar bir çatışmasızlık durumu' olduğuna işaret ederek, 'AKP her şeyi seçim için yapıyor. Gelişmeler seçim sonuçlarına oranla olacak, bunu her kes bilmek durumundadır' dedi.

'SEÇİME KADAR ÇATIŞMA YOK'

PKK liderlerinden Duran Kalkan, 28 Şubat 'ta Dolmabahçe'de HDP - AK Parti heyetleri içerisinde gerçekleştirilen görüşmeye ait izahat yaptı.

Fırat Haber Ajansı'nda yer piyasa haberde, 28 Şubat tarihli müşterek izahatdan çıkan ana sonucun 'seçime kadar bir çatışmasızlık durumu' olduğuna dikkat çeken Kalkan, sürece ait şu değerlendirmede bulundu:

'Somut, düşünce beyanları ve bu anlamdaki taahhütler dışında somut bulunan birlik, ittifak bu düzeydedir. Bu açıdan da zaten 2013 Newroz'undan itibaren önder Apo'nun çağrısıyla hazırlanmış bir süreç vardı. AKP'nin tutumu itibariyle bu süreç tehlikeye girdi, riske girdi. Neredeyse bitme noktasına geldi. Yeniden Dolmabahçe'deki izahatyla böyle bir tutumun hem önder Apo tarafından, hem de AKP Hükümeti sebebi ile ortaya konması en azından seçime kadar sürecek bir çatışmasızlık, eylemsizlik durumunun iki tarafça da kabul edildiği ve sürecin bu şekilde devam edeceği anlamına geliyor.'

'GELİŞMELER SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE OLACAK'

Sürecin seçimle birleştiğine bir kere daha vurgu oluşturan Duran Kalkan, AK Parti'nin de süreci secim süreci şekilde ele aldığını ve her şeyi seçim için yaptığını öne sürerek, 'Gelişmeler seçim sonuçlarına oranla olacak, bunu her kes bilmek durumundadır' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar