PKK'dan çocuklarını isteyen annelerin sayısı atıyor

Diyarbakır'da PKK tarafından dağa çıkarıldığı belirtilen çocuklarının geri getirilmesi için oturma eylemi yapan annelerin sayısı hızla artıyor. Büyükşehir belediyesinin önünde çadır kuran annelerin sayısı 3'ten 6'ya çıktı. Kur'an-ı...

Google Haberlere Abone ol
PKK'dan çocuklarını isteyen annelerin sayısı atıyor

Diyarbakır'da PKK tarafından dağa çıkarıldığı belirtilen çocuklarının geri getirilmesi için oturma eylemi yapan annelerin sayısı hızla artıyor. Büyükşehir belediyesinin önünde çadır kuran annelerin sayısı 3'ten 6'ya çıktı. Kur'an-ı Kerim okuyarak gözyaşı döken anneleri bugün Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşları ziyaret etti. Annelerin açtığı, 'çocukları geri verin', '15 yaşındaki çocukların siyasi düşüncesi olmaz', ve 'Çocukların eli kalem tutmalı, silah değil' yazılı pankartlar ilgi gördü.

18 Nisan'da dağa çıkan Osman Boytok'un annesi Zeynep Boytok, çocuğunun kendisine geri gönderilmesini istedi. Gözyaşı döken anne, "Oğlum gittiği gün beni aradı, 'hakkını helal et' dedi. Allah rızası için çocuğumu bana getirin. Onları ciğeri yok mu? Bizim ciğerimiz yanıyor. Bizi yaktılar. Eşim binadan düştü, rahatsız çalışamıyor. Oğlum çalışıp bize bakıyordu.” dedi.

17 yaşındaki Yunus Yıldız'ın annesi Hediye Yıldız ise, oğlunun 4 senedir dağda olduğunu belirtti. Yıldız, "Çocuğumuzu istiyoruz. Bizde huzur kalmadı. Bayram akşamı götürdüler. Oğlumdan hiçbir haber alamadım. Gece gündüz ağlıyoruz. Çok zor. Bir kızım var oda hasta. Allah rızası için çocuğumu geri getirin.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır'daki 72 sivil toplum örgütü adına yaklaşık 15 kişilik bir heyet, bugün acılı anneleri ziyaret etti. Eyleme destek veren STK'lar, çocukların bir an önce serbest bırakılmasını istedi. STK temsilcileri, "Yetkililerin bu ailelere karşı 3 maymunu oynamaları kabul edilemez. Seçimlerde kapılarını çaldıkları insanlara bugün kendi kapılarını kapatanlar yarın bu insanlara nasıl bir hesap verecek. Bu çocuklar masumdur." dedi. CİHAN

Yorumlar