PKK'ya karşı yeni strateji planı

Huzur operasyonlarıyla büyük kayıplar veren terör örgütü PKK'nın belini doğrultamaması için yaz stratejisi belirlendi. Buna göre, geçici güvenlik noktaları devreye girecek, eğitimli personel sahaya çıkacak, yurt genelinde örgüte tam saha pres uygulanacak, teçhizat takviyesi yapılacak

Google Haberlere Abone ol
PKK'ya karşı yeni strateji planı
Emniyet, 'huzur operasyonlarıyla' büyük kayıplar veren terör örgütü PKK'nın yaz aylarında belini doğrultamaması için yaz stratejisini belirledi.

Geçici güvenlik noktaları tamamlanacak, eğitimli personel sahaya çıkacak ve personel sayısı artırılacak. Terör bölgesinde PKK, batı da ise KCK operasyonlarına hız verilecek, teçhizat ve zırhlı araç takviyesi yapılacak. Baharla birlikte terör örgütü militanlarının mağaralarından çıkarak hain eylemleri için harekete geçmesi ihtimalini değerlendiren güvenlik birimleri, PKK'ya nefes aldırmayacak yaz stratejisini belirledi.

Gerçekleştirilen son güvenlik zirvelerinde PKK'nın, kış başında kent merkezlerine çektiği çatışma ortamını, baharla birlikte kırsala ve batıya doğru genişletmek isteyeceği değerlendirildi. Bu çerçevede hem terör bölgesinde hem de batıda geniş çaplı önlemler alındı. Teröristle mücadeleyi, geniş kapsamlı terörle mücadele ile aynı anda yapmayı esas alan strateji için düğmeye basıldı. Sabah'ın haberine göre, işte emniyetin o stratejisi:

Türkiye'nin genelinde teröre tam saha pres uygulanacak. Terör örgütünün sızma girişiminde bulunacağı ya da eleman barındırdığı bölgelerde, il ve ilçelerde eylemleri organize eden KCK'ya nefes aldırılmayacak. 7 ilde gerçekleşen KCK operasyonları hızlandırılacak. Örgütün batıda organize olma, destek bulma noktasında beyin takımı elemanlarına operasyon yapılarak KCK'nın eli ayağı bağlanacak. Ağustos'a kadar Doğu ve Güneydoğu'da olduğu gibi batıda da terör örgütüne nefes aldırılmayacak. Güneydoğu'da ve diğer bölgelerde yaşayan Kürt vatandaşlar, PKK ve KCK'nın baskısından kurtarılacak. PKK, silahlı eylemlere devam ettiği sürece silahlı mücadele devam edecek. Özel timler, istihbarat çalışmalarıyla "nokta operasyonlar" yapacak.

Terörle mücadelede yeni strateji çerçevesinde, hem arazide hem de şehirde daha etkin mücadeleye hazırlanan emniyet teşkilatı yeni zırhlı araçlar almaya başladı. Bunlar sayıları artırılacak olan Özel Harekat timlerinin kullanımına verilecek. Bununla birlikte hem kırsalda hem de batıda terörle mücadele operasyonlarının devam edeceğinden ötürü teçhizat depolaması yapılmaya başlandı.
pkk

Yorumlar