Pforzheim Neonaziler'e geçit vermedi

Almanya'da 2. Dünya Savaşı’nın en ağır hava saldırılarından biri olan Pforzheim saldırısında hayatını kaybeden 17 bin 600 kişiyi anma töreninde gerginlik çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Pforzheim Neonaziler'e geçit vermedi

Almanya'da 2. Dünya Savaşı’nın en ağır hava saldırılarından biri olan Pforzheim saldırısında hayatını kaybeden 17 bin 600 kişiyi anma töreninde gerginlik çıktı. Pforzheim’ın ana caddelerinde toplanarak şehir meydanına yürümek isteyen Neonaziler'e karşı karşıt gruplar da yürüyüş gerçekleştirdi. Sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen Neonaziler'e polis cop ve biber gazı ile müdahale etti.

Daha önce SPD, Yeşiller ve Sol Parti ile Pforzheim Protestan Kilisesi olmak üzere 19 parti ve sivil toplum örgütlerinden oluşan bir ittifak, aşırı sağa karşı gösteri çağrısında bulunmuştu.

Pforzheim belediye başkan yardımcısı yaptığı açıklamada, bu gösterilerin şehirde kimsenin hoşuna gitmediğini kaydetti. Alman Sendikalar Birliği (DGB) İlçe Başkanı Wolf-Dietrich ise göstericilerin faşist olduklarını ve bunun da suç olduğunu kaydederek görüş ve düşüncelerinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Pforzheim şehri 2. Dünya Savaşı'nda birçok kez bombalandı ve en ağır zayiat gören şehirlerden biri oldu. Hava saldırıların en büyüğü 23 Şubat 1945'te meydana geldi ve bu saldırıda 17 bin 600 kişi hayatını kaybetti. Bu sayı şehrin nüfusunun yaklaşık yüzde 25’ine tekabül ediyor. Saldırıda ayrıca Pforzheim'daki binaların yüzde 83'ü yıkılmış ve şehir büyük zarar görmüştü.
CİHAN

Yorumlar