Pervin Buldan: HDP'nin Oy Oranı Yüzde 15

HDP'li Pervin Buldan, oy oranlarının yüzde 15 civarında olduğunu belirterek Arınç'ın Selahattin Demirtaş hakkında sözlerine de yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Pervin Buldan: HDP'nin Oy Oranı Yüzde 15

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, PKK'ya silah bırakma çağrısı yapılmasına ilişkin, bunun barışın sağlanması için son fırsat olduğunu söyledi.

'HDP'NİN BARAJ ALTINDA KALMASINI İSTİYORLAR'

Buldan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Iğdır'da düzenlenen tebrik mitinginde yaptığı konuşmada, öteki siyasal partilerin umumi seçimlerde HDP'nin baraj altında kalmasını istediğini söyledi.

'OYUMUZ YÜZDE 15'

Kadınların mücadelesiyle seçim barajını aşacaklarını vurgulayan Buldan, 'Açıkça anlatım ediyorum yüzde 10 vız gelir tırıs gider. Şu anda yüzde 15 sularında ilerliyoruz.' dedi.

ARINÇ'IN SÖZLERİNE YANIT VERDİ

Buldan, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş'ın 'bir proje' bulunduğu sözlerine de cevap verdi. Buldan, 'Diğer partiler, HDP'nin barajı aşmasından korkuyorlar. O korkudan ötürü umumi başkanımız Selahattin Demirtaş konusu için karalama kampanyası yapıyorlar' halinde konuştu.

Buldan, partilerindeki hepimizin çözümün ve barışın gelmesi için savaş ettiğini aktardı.

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili, 'O şimdi önümüzdeki seçimler için iyi bir plan şekilde görüyor' demişti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar