Pendik’te korkutan yangın

Pendik’te doğalgaz sobasının üzerine asılan bezin tutuşması sonucu çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi.

Google Haberlere Abone ol
Pendik’te korkutan yangın

Pendik’te doğalgaz sobasının üzerine asılan bezin tutuşması sonucu çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi. Evinde mahsur kalan bir kadının yardımına önce tiyatro sanatçısı Volkan Tan, ardından da itfaiye ekipleri yetişti.

Yangın Kaynarca Mahallesi Aydınlı Yolu Caddesi 149 numarada bulunan 4 katlı apartmanın 2. Katındaki Cahit Küçük’e ait dairede meydana geldi. Doğalgaz sobasının üzerine asılan bezin tutuşmasıyla çıktığı tahmin edilen yangın bir anda büyüyünce 3 yaşındaki kızı ile diğer odada bulunan Nigar Küçük tarafından son anda fark edildi. Yangına müdahale edemeyen genç kadın kızını alarak kendisini dışarıya attı. Eşine telefon açan genç kadın gözyaşları içinde evlerinin yandığını söyledi. Bu sırada 3. Kattaki dairesinde bulunan Nilgün Küçük de binayı saran duman nedeniyle zor anlar yaşadı. Bu sırada olay yerinden geçmekte olan tiyatro sanatçısı Volkan Tan da yangını görünce yardım etmek için harekete geçti. Nilgün Küçük’ün dairesinde mahsur kaldığını öğrenen Tan koşarak daireye çıktı. Ancak yoğun duman nedeniyle küçük kapıyı açamayınca tekrar aşağıya inerek Küçük’ten anahtarı pencereden atmasını istedi. İkinci kez yukarıya çıkan Tan kapıyı açarak yoğun dumana rağmen zor anlar yaşayan Nilgün Küçük’ü balkona çıkartmayı başardı. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri de merdiven yardımıyla Küçük’ü balkondan indirerek sağlık ekiplerine teslim etti.

Yardım etmek için uğraştığı sırada kulağında hafif şekilde yanık oluşan ve kıyafetleri parçalanan tiyatro sanatçısı Volkan Tan, yangını fark ederek hemen olay yerine geldiğini, 3. katta mahsur kalan kadını kurtarmak için harekete geçtiğini belirterek şöyle konuştu: “Daire kapısına çıktığımda kapının çelik kapı olduğunu gördüm ve tekrar aşağıya indim. Mahsur kalan teyzeden bana anahtarı atmasını söyledim. Sonra tekrar yukarıya çıkarak içeriye girdim ve teyzeyi dumandan uzaklaştırarak balkona çıkardım. Sanırım herkes benim davrandığım gibi davranırdı.”

Mahsur kalan Nilgün küçük’ün eşi Engin Küçük de “Eşim yoğun duman nedeniyle mahsur kalmış, pencereye çıkmış.” dedi.

Yangında dumandan etkilenen biri astım hastası 5 kişi olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldılar. Yaralılardan hayati tehlikesi olan olmadığı öğrenildi.
CİHAN

Yorumlar