Pektaş: Kin ağır bir yüktür, biz kini unutuyoruz

İzmir'in Konak ilçesinde belediye başkanlığını kazanan CHP adayı Sema Pekdaş, "Kara propaganda yapanlara gereken cevabı Konaklılar sandıkta verdi.

Google Haberlere Abone ol
Pektaş: Kin ağır bir yüktür, biz kini unutuyoruz

İzmir'in Konak ilçesinde belediye başkanlığını kazanan CHP adayı Sema Pekdaş, "Kara propaganda yapanlara gereken cevabı Konaklılar sandıkta verdi." dedi. Henüz kesinleşmeyen sonuçlara göre seçimi kazanarak ilçenin ilk kadın belediye başkanı olan Pekdaş, merkez seçim ofisinde davul zurnayla karşılandı. Partililerin sevgi gösterileri arasında tebrikleri kabul eden Pekdaş yaptığı ilk açılamada kendisine destek veren Konaklılara teşekkür etti.

Pekdaş, şöyle konuştu: “Beş yıl boyunca Konak’ı Konaklılarla birlikte, Konak’ta yaşan herkesle birlikte yöneteceğiz. Birlikte yeni kazanımlar elde edeceğiz, çok yol alacağız ve halkın belediyeciliği nedir, katılımcı demokrasi nasıl gerçekleşir, bunları birlikte göstereceğiz. Bu seçim döneminde biz bir kara propagandayla mücadele etmek zorunda kaldık. Bu kara propaganda bizim enerjimizi bazı zamanlar azalttı, arkadaşlarımızı üzdü. Biz bunu yapanlar adına da üzüldük, çünkü kamusal alan sahibi insanların söylediklerinin ciddi anlamda bir ağırlığı vardır ve sözlerini düşünerek söylemeleri gerekir. Bu tür davranışlar içinde bulunmanın demokrasiye vereceği zararlar adına üzüldük ama seçim bitmiştir. Kara propaganda yapanlara da en iyi cevabı sandıkta Konaklılar vermiştir. Kin ağır bir yüktür. Bundan sonra biz kini unutuyoruz, kin diye bir yükümüz olmayacak. Bizim artık başka sorumluluklarımız var. Kimseyi ötekileştirmeden, herkesle birlikte, öteki beriki demeden, birarada Konak’ta Konaklılarla birlikte üretmeye devam edeceğiz, çünkü bu ülkenin demokrasi adına alması gereken çok yol var. Yürümemiz gereken çok şey var. Ben bu süreçte katkı koyan herkese, tüm Konaklı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bundan sonrası için de çok daha iyisinin olacağına söz veriyorum."

Sema Pekdaş, daha sonra CHP Merkez Seçim Bürosu'na geçerek buradaki kalabalığa seslendi. CİHAN

Yorumlar