Patrik ve Başpiskoposlar İstanbul’da buluştu

Fener Rum Patriği 1. Bartholomeos'un daveti üzerine, 14 Ortodoks Kilisesi'nin Patrik ve Başpiskoposları İstanbul’da bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Patrik ve Başpiskoposlar İstanbul’da buluştu

Fener Rum Patriği 1. Bartholomeos'un daveti üzerine, 14 Ortodoks Kilisesi'nin Patrik ve Başpiskoposları İstanbul’da bir araya geldi. Aya Yorgi Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi Kilisesi’nde başlayan ve 9 Mart’a kadar sürecek toplantıdnın ana teması, Panortodoks Konsili'nin teolojik ve teknik prosedürlerinin görüşülmesi ve hazırlanması olacak.

Fener Rum Patrikhanesi’nde 6-9 Mart tarihleri arasındaki gerçekleştirilecek buluşma için 14 Ortodoks Kilisesi Patrik ve Başpiskopos’u sabah saatlerinden itibaren patrikhaneye gelmeye başladı. Patrik ve Başpiskoposlar daha sonra toplantının yapılacağı Aya Yorgi Kilisesi’ne geçti. Toplantı, Fener Rum Patriği 1. Bartholomeos'un yönettiği ayinle başladı. Buluşmada, Panortodoks Konsili'nin teolojik ve teknik prosedürlerinin görüşülmesi ve hazırlanmasının yanı sıra, Ortadoğu'daki Hristiyan toplumların durumu değerlendirilecek.

Buluşma, 9 Mart günü Ortodoksluk Bayramı münasebetiyle tüm ruhani liderlerin katılacağı ayinle sona erecek.



CİHAN

Yorumlar