Patlamada ağır yaralanan teknisyen yardımcısı gözyaşlarıyla uğurlandı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü atış poligonunda barut gazı sıkışması sonucu meydana gelen patlamada ağrı yaralanan ve tedavi gördüğü Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün hayatını kaybeden teknisyen yardımcısı Ahmet...

Google Haberlere Abone ol
Patlamada ağır yaralanan teknisyen yardımcısı gözyaşlarıyla uğurlandı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü atış poligonunda barut gazı sıkışması sonucu meydana gelen patlamada ağrı yaralanan ve tedavi gördüğü Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün hayatını kaybeden teknisyen yardımcısı Ahmet Maraşlı, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nün atış poligonunda 6 Haziran'da meydana patlamada yaralanan teknisyen yardımcısı 3 çocuk babası Ahmet Maraşlı (53), Adana'da tedavisinin yapıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Maraşlı’nın cenazesi otopsinin ardından kara yoluyla memleketi Kahramanmaraş’a gönderildi. Maraşlı için İl Emniyet Müdürlüğü’nde resmi tören düzenlendi. Öğle saatlerinde cenaze aracıyla Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirilen Maraşlı’nın cenazesi, burada tören mangası tarafından karşılandı. Cenazenin getirilişi sırasında Maraşlı’nın eşi Hatice, kızı Mehtap, oğulları Mustafa ve Ali Rıza gözyaşlarına boğuldu.

Törene; Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, Garnizon Komutanı Kerim Acar, İl Jandarma Komutanı Coşkun Doğan, Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları ve Maraşlı’nın ailesi katıldı.

Saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, diğer şehitlerle birlikte teknisyen yardımcısı Ahmet Maraşlı’yı da kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını belirtti. Maraşlı’nın şehitlik mertebesine kavuştuğunu ifade eden Adalar, “Ahmet Maraşlı kardeşimiz çok iyi bir aile babasıydı. İşine sadık, arkadaş ve amirlerine saygılı, sevilen bir arkadaşımızdı. Onu her zaman hayırla yâd edeceğiz. Şehit başkomiserim Miktad Ataş, şehit polis memurum Hacı Canan Çoşkun, şehit çarşı ve mahalle bekçim İsmail Kuyzu ve şehit teknisyenim Ahmet Maraşlı Rabbim sizlerden razı olarak makamına kabul etsin. Sizlerin evlatları artık bizim de evladımızdır. Şahsım ve emniyet teşkilatı olarak şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından Maraşlı için dua okundu. Daha sonra Maraşlı’nın naaşı Ulu Camii'ne getirilerek öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şeyh Adil Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte defnedildi.

ŞEHİT SAYISI 4’E YÜKSELDİ

6 Haziran’da Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yer altındaki kapalı atış poligonunda, kaynak çalışmasında, sıkışan barut gazı patlamış 3’ü polis 5 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan çarşı ve mahalle bekçisi 4 çocuk babası İsmail Kuyzu, tedavisinin sürdüğü Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde, başkomiser Miktad Ataş Adana'daki özel hastanede, polis memuru Hacı Canan Coşkun da Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit olmuştu.

CİHAN

Yorumlar