'Patates ve kuru fasulyeye bile muhtaç kaldık' diyerek bordrolarını yaktılar

Bursa’da, maaşlarını çeken bir grup memur, patates ve kuru fasulyeye bile muhtaç kaldıklarını belirterek AK Parti binası önünde bordrolarını yaktı.

Google Haberlere Abone ol
'Patates ve kuru fasulyeye bile muhtaç kaldık' diyerek bordrolarını yaktılar

Bursa’da, maaşlarını çeken bir grup memur, patates ve kuru fasulyeye bile muhtaç kaldıklarını belirterek AK Parti binası önünde bordrolarını yaktı.

    Öğlen saatlerinde Şehreküstü Meydanı’nda toplanan Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup memur, hükümet aleyhine slogan atarak AK Parti Bursa İl Başkanlığı önüne yürüdü. Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri parti binası önünde barikat kurdu. Parti önüne gelen memurlar adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, "İktidar ve malum konfederasyon işbirliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 liraya zamma bütün bir yıl boyunca mahkum olmak zorunda bırakılmıştır. Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10,5, mutfak tüpü yüzde 11, su yüzde 9,4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 179 TL artmışken, maaşlara 123 TL zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir." dedi.

    Memurların artık patates dahi alamadığını öne süren Selçuk Türkoğlu şunları kaydetti: "Memurlarımız patatese dahi muhtaç bırakılmıştır. Bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye pilav lüks gıda haline gelmiştir. Kırmızı etin yalnızca adı kalmıştır. Sebze, meyve fiyatları el yakmaktadır. Memurlar için bir gün dahi alanlara inmeyenler, yüzsüzcü ‘yolsuzluk operasyonları durmazsa alanlara ineriz’ tehditlerini savunmaktadırlar. Bugün memurlarımız maaşlarını aldılar ve acı gerçekte yüzleştiler."

    Ülkenin kaynaklarının birilerine peşkeş çekildiğini anlatan Türkoğlu, memur maaşlarının yetersizliğinden yakındı. Türkoğlu şunları söyledi: "Çocuk, enişte, baldız, bacanak, kayınpeder demeden cümbür cemaat, maaile ülkenin kaynaklarına üşüşmüşken ayakkabı kutuları, çelik kasanın yerine geçmişken memuru unutup, yolsuzluğa hırsızlığa destek verenler bugün memurun karşısına acaba ne yüzle çıkacaklar? Birileri ayakkabı kutuları milyonlarca doları götürürken toplu toplu sözleşme masasında memurlara ayrılan payın 3 milyar lirasını lobilere peşkeş çekenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacak? Milyonlarca emeklinin, memurun, masumun hakkını yiyenler, milletin kaynaklarını göz göre göre eşine dostuna peşkeş çekenler de kendi ateşlerini milyonlarca memurun bordrolarında göreceklerdir. Memurun bordrosunun ateşi hem bu dünyada hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır."

    Açıklamanın ardından memurlar yanlarında getirdikleri 15 Ocak 2014 tarihli maaş bordrolarını yaktı. AK Parti binası önünde bir süre slogan atan memurlar ardından olaysız şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar