Parkta elektrik akımına kapılanlar, hastanede yaşam mücadelesi veriyor

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde parkta oynadığı sırada elektrik akımına kapılan Berfin Şimşek ve kendisini kurtarmak için yardım eden Zehra Karagöz’ün hastanedeki hayat mücadelesi devam ediyor. Vatandaşlar, daha önce de elektrik...

Google Haberlere Abone ol
Parkta elektrik akımına kapılanlar, hastanede yaşam mücadelesi veriyor

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde parkta oynadığı sırada elektrik akımına kapılan Berfin Şimşek ve kendisini kurtarmak için yardım eden Zehra Karagöz’ün hastanedeki hayat mücadelesi devam ediyor. Vatandaşlar, daha önce de elektrik kaçağının yaşandığına dair park görevlilerinin uyarıldığını ancak dikkate alınmadıklarını ileri sürdü.

Şanlıurfa’da komşu iki aile piknik için Karaköprü ilçesinde bulunan Doğu Kent Parkı'na gitti. Aile parkta dinlenirken 12 yaşındaki Berfin Şimşek parkın demir korkuluklarına tutundu. Bu sırada elektrik akımına kapıldı. Bunu fark eden komşusu 3 çocuk annesi Zehra Karagöz, Berfin'i kurtarmak için yardıma gitti ancak kendisi de elektrik akımına kapıldı. İki kişi olay yerine gelen ambulansla Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İki yaralının yoğun bakımda tedavileri sürerken yaralı yakınları çocukların oynaması gereken park alanında elektrik kaçağının göz ardı edilmesine tepki gösterdi.

Yaralı yakınları daha öncede parkta elektrik kaçağının olduğuna dair şikayetlerin park görevlisine bildirildiğini ancak hiçbir önlemin alınmadığını iddia etti. Olayın ardından DEDAŞ ekiplerinin parkta inceleme yaptığı öğrenildi.

Bu arada yaralı yakınlarının hastane bahçesindeki endişeli bekleyişi devam ediyor.

Belediye yetkililerinin geçmiş olsun dileklerinde bile bulunmadığını kaydeden Zeliha’nın eşi Fehmi Karagöz, “Burada ihmali bulunan her görevli bu işten sorumludur. Başta belediye olmak üzere suç duyurusunda bulunacağım.” dedi.

‘Berfin Şimşek’in babası Merhum Şimşek ise olayın savcılığa intikal ettiğini belirterek sorumluların hesap vermesini istedi.

CİHAN

Yorumlar