Parasını alamayan işçiler yaptıkları okulun çatısını ateşe verdi

Sakarya’da İmam Hatip Lisesi inşaatında çalışan 200 işçi, 2 aydır paralarını alamadıkları gerekçesiyle okulun çatısını ateşe verdi, kiremitleri aşağıya attı. Erenler ilçesinde yapımı devam eden Erenler İmam Hatip Lisesi'nin inşaatında...

Google Haberlere Abone ol
Parasını alamayan işçiler yaptıkları okulun çatısını ateşe verdi

Sakarya’da İmam Hatip Lisesi inşaatında çalışan 200 işçi, 2 aydır paralarını alamadıkları gerekçesiyle okulun çatısını ateşe verdi, kiremitleri aşağıya attı.

Erenler ilçesinde yapımı devam eden Erenler İmam Hatip Lisesi'nin inşaatında çalışan işçiler ayaklandı. İnşaatta çalışan 200 kadar işçi, paralarının ödenmediği gerekçesiyle okul çatısında dün gece itibariyle eylem başlattı. Özel İdare tarafından yaptırılan ve özel idarelerin kapanmasıyla Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi gereken okul inşaatının, devir işlemi yapılmadığını iddia eden işçiler, seslerini duyurmak için okul çatısını ateşe verdi. Kiremitleri aşağıya atarak kıran işçiler bahçedeki iskele tahtalarını da yaktı. Olayda, okul bahçesinde bulunan bir otomobil de zarar gördü.

Okulu yapan firmada çalışan işçiler, paralarını alamadıklarını ve muhatap bulamadıkları için çatıya çıktıklarını söyledi. İşçilerden birisi şöyle konuştu: “ İki aydır ödeme alamıyoruz. İnsanlar evlerine ekmek götüremiyor. Muhatapta yok. Belirli kurumlara başvurduk ama kurumlar bizi dikkate almadı. Mecburen çatıya çıktık. Sakarya ili sahipsiz gibi kimse gelip bizim sesimizi duymuyor. Hiç kimse gelip bizim sesimizi duymuyor. Firma ihaleyi Özel İdare’den almış. Özel İdare’de belediye devrolduğu için şu an sıkıntı var. Sıkıntı şu; okulun sahibi yok. Yetkili kimse yok. İnsanlar mağdur . 150-200 tane çalışan var. “ diye konuştu.

İşçiler paralarını alana kadar eylemlerini sürdürecek.

CİHAN

Yorumlar