Paralel KPSS'cilerin ifadeleri de kopya çıktı

KPSS'de soruların çalınmasıyla ilgili gözaltına alınanlar, "İddiaları reddediyorum, bilmiyorum, haberim yok, tanımıyorum" ifadesi verdi

Google Haberlere Abone ol
Paralel KPSS'cilerin ifadeleri de kopya çıktı

Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlük iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına tahsil edilen şüphelilerin sorguları devam ediyor. Gülen liderliğindeki suç örgütüne aza olmak ve buyruklar doğrultusunda devinim etmekle suçlanan şüphelilere muhtelif sorular yöneltildi.

Gözaltındaki şüphelilerin, yöneltilen sorulara bir ağızdan cevap verdiği kaydedildi. Mali ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgulanan şüphelilere yöneltilen "Fethullah Gülen liderliğinde kurulan suç örgütüne aza olduğunuz örgüt yöneticilerinden aldığınız buyruklar doğrultusunda ÖSYM'nin saklı kalması gereken 2010 KPSS sorularını sınavdan öncelikle ele geçirerek örgüt üyelerine açıkladığınız, bu biçimde örgüt üyelerinin bir kısmının bilhassa iptal edilmeyen Genel Yetenek ve Genel Kültür puanları üstünden halk kurumlarına sızmalarını sağladığınız değerlendirilmektedir. Bu konu hakkında savunmanız nedir?" şeklindeki soruya, şüpheliler "İddiaları reddediyorum. Bu yönde herhangi bir eylemim olmadı" diye cevap verdi. Şüphelilerin soruları "Tanımıyorum, hatırlamıyorum, bilgim yok" biçiminde geçiştirdiği söylendi. KPSS'deki usulsüzlük soruşturmasının sembol isimlerinden bulunan muallim Baki S. ise Paralel Yapı'nın kurduğu tezgahı ifşa ederken, kendisine gönderilen soruları bilgisayarı bozuk bulunduğu için açamadığını iddia etti. S., Emniyet'teki ifadesinin peşinden özgür bırakıldı.

'EŞİMLE BİRLİKTE HAZIRLANDIK'

KPSS sınavındaki 120 sorudan 119'unu doğru oluşturan H.K.'nın 2005'te 73, 2007 ve 2008'de 67, 2009'da 75 doğru yaptığı ortaya çıktı. H.K. yükselişla ilgili "Önceki sınavlara çalışmadan girdim. 2010'da eşimle ortak tertipli şekilde çalıştım. Başarı bundan" dedi. H.K. "2010'da yüksek puan saha bir yakınınız, akrabanız, komşunuz, iş arkadaşınız mevcut mı?" sorusuna "Hatırlamıyorum" diye cevap verdi. Ancak H.K. "Eşimle ortak hazırlandık" demişti. H.K.'nin eşinin de tıpkı sınavda 116 doğru yaptığı belirlendi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar