Pamukkale Üniversitesi'nde 'Turkish Delights' projesi başladı

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından ortaklaşa düzenlenen, Leonardo Da Vinci Hayat Boyu Öğrenme Programı’nın “Turkish Delights” projesinin konferansı, PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi salonunda başladı.

Google Haberlere Abone ol
Pamukkale Üniversitesi'nde 'Turkish Delights' projesi başladı

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından ortaklaşa düzenlenen, Leonardo Da Vinci Hayat Boyu Öğrenme Programı’nın “Turkish Delights” projesinin konferansı, PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi salonunda başladı. Yürütücülüğünü PAÜ’nün yaptığı projenin konferansına Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yusuf Kılıç, PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Prof. Dr. Toprak, proje kapsamında dört ülkeden katılımcıları ağırladıklarını belirterek, gelecek dönemlerde Denizli turizmine büyük katkılar sağlayacağını söyledi. PAÜ’nün yürütücülüğünü yaptığı uluslararası ilk ve tek proje olduğunu belirten Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özgür Mülazımoğlu Ballı ise amaçlarının, bölgesel turizm sektöründeki potansiyel ve mevcut girişimcilerin bilgi, beceri ve yeteneklerini arttırmak olduğunu ifade etti.

Sunumun ardından proje modüllerinin tanıtımına geçildi. Bölgesel Turizm Aktiviteleri konusuyla İtalya’dan Andrea Mincone, Balon Tur konusuyla PAÜ’den Hüseyin Gökçe, Tur Rehberliği konusuyla Hollanda’dan Ton Knobbout, Konukseverlik konusuyla İtalya’dan Allessandro Nistico, Termal Turizm konusuyla PAÜ’den Nuray Selma Özdipçiner, Ortak Miras-İspanya’dan Türkiye’ye Akdeniz Mutfağı konusuyla İspanya’dan Klaus Ehrlich ve Atıştırmalık Lezzetler konusuyla Letonya’dan Brigita Purina sunum yaptı. CİHAN

Yorumlar