Palandöken'de kayak sezonu başladı

Erzurum Palandöken Dağı'nda kayak sezonu törenle başladı. Törene katılan Vali Ahmet Altıparmak, yeni sezonda Doğu Avrupa ülkelerinden daha çok turist beklediklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Palandöken'de kayak sezonu başladı

Erzurum Palandöken Dağı'nda kayak sezonu törenle başladı. Törene katılan Vali Ahmet Altıparmak, yeni sezonda Doğu Avrupa ülkelerinden daha çok turist beklediklerini açıkladı.

Atlı kızakla törenin yapıldığı alana gelen Vali Ahmet Altıparmak, burada minik kayakçılar tarafından karşılandı. Vali Altıparmak, 2013- 2014 kayak sezonun resmen başladığını söyledi. Palandöken Dağı'nda kar kalınlığının 60 santimetreyi geçtiğini vurgulayan Altıparmak, yeni sezunun 'hayırlı' olması temennisinde bulundu. Palandöken'e yerli ve yabancı turistleri beklediklerini dile getiren Vali Ahmet Altıparmak, "Sezonu açtık. Sezonun güzel geçmesini temenni ediyorum. Palandöken'de ödüllü otellerimiz var. Alternatif çok sayıda pist ve gece kayağı imkanı var. Kayakseverleri farklı tat ve keyif almaları için Erzurum'a ve Palandöken'e bekliyoruz." dedi.

Erzurum'un alternatif kış sporları için büyük bir potansiyele sahip olduğunu da hatırlatan Vali, "Palandöken kayak merkezi şehire 5 kilometre uzaklıkta. Alışveriş ve eğlenmek için dağdan şehire, şehirden dağa 5 dakikalık mesafe var. Dağda isteyen turistler için karda off road, atlı kızak, cirit, atlı safari gibi etkinlikler olacak. Şehirdeki buz hokeyi, buz pateni ve körling tesisleri de turistlerin emrinde olacak. Ayrıca bu sene ilk kez müzelerde saat 20.00'a kadar açık bulunacak." diye konuştu.

Vali Altıparmak, yeni kayak sezonunda Erzurum'a daha çok Doğu Avrupa ülkeleri Polonya, Ukrayna ve Hollanda gibi ülkelerden turist beklediklerini de sözlerine ekleyerek,"Bu sezon doğu ülkelerden turist bekliyoruz. Daha iyi hizmetle daha iyi reklam yaparak, gelecek sezon için gönüllü elçiler oluşturmaya gayret edeceğiz." diye konuştu.

Bu arada sezon açılışı nedeniyle kar üzerinde rafting yapıldı. Bir kayak antrenörü 'Renks' isimli köpeği ile birlikte kayak yaparak kışın ve karın tadını çıkardı. CİHAN

Yorumlar