Palandöken: Esnaf odaları siyasetten uzak durmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf odalarının siyasetten uzak durması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Palandöken: Esnaf odaları siyasetten uzak durmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf odalarının siyasetten uzak durması gerektiğini söyledi. Palandöken, 40 yıllık oda başkanlığı döneminde hiç siyasete bulaşmadığını siyasiler de esnafların sıkıntısı olduğunda görüştüğünü ifade etti.

Palandöken, Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan odaları ziyaret etti. ‘Bu makamlar çok önemli buraya siyaseti bulaştırmamak gerekir’ diyen Bedevi Palandöken, “Esnaf sanatkarın en önemli meselesi gelen müşteri hangi siyasi partinin mensubuysa, hangi milletin insanıysa bizim için önemlidir. Bu işi siyasetle özleştirirsek şahsi düşüncelerimi bir başkasının düşünceleriyle özleştirirsek hiçbir işi halledemeyiz. Bu koltuklar siyaset üstü kalmalı. Ben zaten 40 yıllık başkanlığım dönemimde siyasilerle hep mesafem oldu. Siyasilerle mesleki sorunlarla ilgili görüştüm. Siyasetin hiçbir yerine de bulaşmadım. Dolayısıyla taleplerim esnafımın hakkıdır. Şuan yerel seçim zamanı, dolayısıyla belediye başkan adayları çok dikkat etmeli. AVM, market açtıracağım demeleri çok önemli.” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Polatlı’nın Polatlı olabilmesi için burada ki esnaf iktisat kuruluşlarıyla ilgilenmeli. Yerel yönetimler esnaf sanatkarlar odasıyla önemli bir şekilde ortak aklı kullanmaları lazım. İdare böyle sağlanır. Düşünün, bir binanın altında iş yeri yoksa o sokağın değeri yoktur. Demek ki çarşıların pazarların kurulabilmesi için esnaf lazım. Var olan esnafın yok olmasına neden olan şeylerin ortadan kaldırılması lazım.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar