Palalı'ya 9 bin TL adli para cezası

Gezi Parkı eylemleri sırasında elindeki palayla eylemcilere saldırdığı belirtilen sanığa yargılandığı davalardan birinden 9 bin TL adli para cezası verildi. İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Sabri Çelebi, katılmadı....

Google Haberlere Abone ol
Palalı'ya 9 bin TL adli para cezası

Gezi Parkı eylemleri sırasında elindeki palayla eylemcilere saldırdığı belirtilen sanığa yargılandığı davalardan birinden 9 bin TL adli para cezası verildi.

İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Sabri Çelebi, katılmadı. Şikayetçi Eda Yıldırım’ın da gelmediği duruşmaya Yıldırım’ın avukatı katıldı. Duruşmada hakim, Çelebi hakkında İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davasıyla birleştirme talebine bu mahkemenin olumsuz cevap verdiğini belirtti.

Yıldırım'ın avukatı Yelda Koçak Urfa, son yapılan yasa değişikliği ile sulh ceza mahkemelerinin kapatıldığını hatırlatarak görevsizlik verilmesini ve dosyanın asliye ceza mahkemesine gönderilmesini talep etti. Mahkeme, yasa değişikliği ile sulh ceza mahkemelerinin kapatıldığını ancak aynı yasada sulh hakimliği kurulana kadar görevlerine devam edeceklerini belirterek bu talebi reddetti.

Tekrar söz verilen avukat Urfa, sanığın silahtan sayılan bir alet ile müvekkilini kasten yaraladığının sanık beyanı, görüntüler, bilirkişi ve doktor raporu ile sabit olduğunu kaydetti. Sanığın işyerine saldırıldığı iddiasının müvekkili ile ilgisi bulunmadığını ifade eden Urfa, “Müvekkilim sanığın dükkanına girmemiştir, ana cadde üzerindeyken saldırıya uğramıştır. Cezalandırılmasını istiyoruz.” dedi.

Mahkeme, sanığın Eda Yıldırım’ı basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ve yaşamını tehlikeye sokmayacak ölçüde kasten yaraladığının sabit olduğunu belirtti. Çelebi hakkında önce 180 gün adli para cezası veren mahkeme, suçun silahtan sayılan pala ile işlendiği için 270 güne çıkardı. Sanığın suçunu kabul etmesi nedeniyle indirim uygulayan mahkeme cezayı 225 gün olarak belirledi. Sanığın ekonomik durumunu göz önünde bulunduran mahkeme, günlüğü 40 TL’den hesaplayarak 9 bin TL adli para cezası verdi. Sanığın daha önce de aynı suçu işlediği için yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varılmadığını belirten mahkeme, ‘hükmün açıklanmasının geri bırakılması’ hükmünü uygulamadı.

Çelebi’nin İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davası ise devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar