‘Özlenen Çanakkale Ruhu’ izleyenleri ağlattı

Özel Toros Finike Koleji, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü münasebetiyle veliler, öğrenciler ve Finike halkına yönelik ‘Özlenen Çanakkale Ruhu’ adlı tiyatro gösterisi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
‘Özlenen Çanakkale Ruhu’ izleyenleri ağlattı

Özel Toros Finike Koleji, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü münasebetiyle veliler, öğrenciler ve Finike halkına yönelik ‘Özlenen Çanakkale Ruhu’ adlı tiyatro gösterisi düzenledi. İstanbul Dünya Sahnesi tarafından sahnelenen oyun, Finike Aguapark düğün salonunda yoğun bir ilgi ile izlendi. İki perde halinde oynanan tiyatro oyununda izleyiciler zaman zaman gözyaşlarına hâkim olamadı.

Öğrenci ve velilere yönelik sürekli etkinlikler düzenlediklerini belirten Özel Toros Finike Koleji Müdürü Cemil Demirtaş, "Şanlı geçmişimize ibret gözüyle bakmak ve tarihimizden gereken dersi hakkıyla almak çok değerlidir. Geçmişimizi ayakta tutan manevi dinamikleri anlamaya çalışmak ve onları güçlü yapan unsurları göz önünde tutmak bugünkü muvaffakiyetimiz için önemli bir etkendir. Geçmişimizdeki fedakâr büyüklerimizi en iyi şekilde anlamak ya tarih kitaplarını araştırmaktan ya mücadele ettikleri yerleri gezmekten ya da sanat (tiyatro ve sinema) faaliyetleri ile bu havayı bir nebze olsun yaşamak ile mümkün olacaktır. Bu nedenle öğrenci ve velilerimize yönelik tarihimizi yaşatma adına bu tür etkinliklerimiz devam edecektir. Tiyatro oyunu vesilesiyle vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar