Özkaya: Bilimsel gelişmenin sanayiyle buluşmasına önem veriyoruz

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, üniversite olarak bilimsel gelişmenin sanayiyle buluşması ve üretime katkıda bulunmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Özkaya: Bilimsel gelişmenin sanayiyle buluşmasına önem veriyoruz

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, üniversite olarak bilimsel gelişmenin sanayiyle buluşması ve üretime katkıda bulunmasına büyük önem verdiklerini söyledi. "CBÜ Teknokenti Tanıtımı ve Kümelenme" konulu toplantı, rektörlük sosyal tesislerinde yapıldı. Burada konuşan Prof. Dr. Özkaya, üniversite-sanayi işbirliğinin üniversite, sanayiciler, Manisa ve Türkiye açısından büyük öneme sahip olduğunu belirtti. CBÜ olarak 11 fakülte, 5 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 21 araştırma merkezi ve yeni kurulan CBÜ Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile Manisa ve ülke sanayisinin hizmetinde olduklarını ifade etti.

Türkiye ekonomisinin mevcut durumu ve gelecek perspektifiyle ilgili bir sunum yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Miynat ise son dönemde önemli gelişmeler kaydettiğini, bunların sürdürülebilir hale getirilmesinin önemli olduğunu söyledi. 2023 hedefleri açısından ihracatın ve büyümenin önemli olduğunu, hedeflerinin 2050 ve daha fazlası olması gerektiğini ifade etti.

Bir sunum yapan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve CBÜ Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enver Atik de teknokentlerin yüksek teknoloji kökenli firmaların oluşmasını ve gelişmesini teşvik ettiğini, kümelenme ortamı oluşturarak firmalar arası sinerji ve işbirliği fırsatlarını, beyin göçünü önleyerek de bulundukları çevrenin refah seviyesini arttırdıklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar