Özhaseki: Türkiye'ye örnek bir belediye olduk

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'yi büyütecek ve bu şehre prestij katacak büyük projeleri kendi imkanlarıyla hayata geçirerek, Türkiye'ye örnek bir belediye olduklarını bir kez daha ispatladıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Özhaseki: Türkiye'ye örnek bir belediye olduk

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'yi büyütecek ve bu şehre prestij katacak büyük projeleri kendi imkanlarıyla hayata geçirerek, Türkiye'ye örnek bir belediye olduklarını bir kez daha ispatladıklarını söyledi.

Yeniköy Mahallesi'nde halkın büyük ilgisiyle düzenlenen toplantıda ilk konuşmayı AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz yaptı. 30 Mart seçimlerinde destek isteyen ve birlik beraberlik mesajları veren Dengiz, "Allah, birlik beraberliğimizi bozmasın ve fitne fesattan uzak tutsun." dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise bugüne kadar bir aile anlayışı içinde hizmet ettiklerini belirterek, "Sizlerin söylediklerinizi önemsiyor ve hayata geçiriyoruz. 'Biz yaptık, işinize gelirse' demiyoruz. Büyükşehir belediye başkanımız önderliğinde dayanışma içinde bir bereket yaşıyoruz. Siyasi iktidarın yanımızda yer almasıyla yaptığımız hizmetlerin yüz akı hizmetler olduğunu görüyoruz. Kayseri dünya çapında bir şehir olarak, cazibe merkezi ve bir marka şehir olarak kendinden söz ettirir hale geldi." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise rutin belediye hizmetleri ile yetinmediklerini söyledi. Belediyecilik hizmetlerinin dışında da önemli işler yaptıklarını ifade eden Özhaseki, "Bir belediye başkanı, ben başkanım diyorsa su dağıtacak, kaldırım yapacak, otobüs de çalıştıracak. Bu hizmetler zaten verilecek. Biz ise bunların dışında şehri büyütecek, geliştirecek yatırımlar yaptık." şeklinde konuştu.

Kayseri'ye prestij katan projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiçbir belediye şimdiye kadar bizim yaptığımız gibi UEFA standartlarında stat yapmadı. Üstümüze vazife olarak da verilmiş bir iş değil stat yapmak. Biz onu yaptık ki milli maçlar şimdi Kayseri'ye veriliyor. Kayseri'deki stattan bahsediyor herkes. Başbakanımız örnek gösteriyor. Spor bakanımız, 25 vilayette 'Kayseri Modeli' diye bizim yaptığımız gibi stat yaptırmaya çalışıyor. Üstelik bu stadı yaptırırken kamunun cebinden, devletin cebinden para çıkmadı. Kızılırmak binlerce senedir akar. Üzerine baraj yaptırdık, elektrik üretiyoruz. Raylı sistemler başladı. 30 yıldır bu şehirde konuşulurdu raylı sistem. Şimdi hatlar uzadıkça uzuyor. Günde 100 bin insan kullanıyor. İlk günlerde çok itiraz edildi. Şimdi memnuniyet oranı yüzde 96 düzeyinde. Bunlar gibi 20 tane proje sayabilirim. Erciyes Kayak Merkezi, Anadolu Harikalar Diyarı, 2. Devlet Üniversitesi ve daha niceleri. Hepsini yaptırdığımız zaman akla hayale gelmedik dedikodular ettiler. Raylı sistem başlarken, alt geçitleri kastederek 'Bu battı çıktılara iner ama çıkmaz' diye günlerce dedikodu ettiler. 'Dünyanın en kötü sistemi' dediler. O raylı sistem üç tane dünya çapında ödül aldı. Baktılar ki dünya ödül veriyor sustular. Ama hiç önemli değil, bunları yapmamız lazımdı yaptık. Onlar konuşurken biz çalıştık. İkinci devlet üniversitesini kurduk ve şu anda şehrimizde dört tane üniversite oldu. Bu işi de omuzumuza aldık götürüyoruz. Erciyes'te kocaman bir kayak merkezi oldu. Orası dört kişinin kaydığı bir yer değil, şehir için yeni iş kapısı, aş kapısı. Avrupa'da en az 20 tane şehir sıralarım hiçbir üretim yok, fabrikaları yok; sadece kayaktan geçiniyorlar. Kayseri de bu bol kazançlı turizm pastasından nasibini alacak inşallah."



CİHAN

Yorumlar