Özhaseki: Kayseri barış ve huzur kenti

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Hak-İş'e bağlı federasyonların genel başkanları, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret ederek, ilde yapacakları 1 Mayıs kutlamaları hakkında bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Özhaseki: Kayseri barış ve huzur kenti

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Hak-İş'e bağlı federasyonların genel başkanları, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret ederek, ilde yapacakları 1 Mayıs kutlamaları hakkında bilgi verdi. Hak-İş'in, 1 Mayıs'ı Kayseri'de kutlamasının çok önemli olduğunu belirten Başkan Özhaseki de Kayseri'nin tercih edilmesinin barış ve huzur kenti olmasından kaynaklandığını söyledi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Başkan Mehmet Özhaseki'ye yeni dönemde başarı diledi ve Kayseri'nin Başkan Özhaseki ile büyük bir değişim yakaladığını söyledi. Hak-İş olarak, 1 Mayıs'ı Kayseri'de kutlama kararı aldıklarını ifade eden ve bunun gerekçelerini anlatan Arslan, "Kayseri, Anadolu'nun yükselen yeni yıldızı. Modern bir kent olma anlamında altyapısını tamamlamış, yaşanabilir bir kent olma yolunda önemli bir mesafe almış, sanayileşmesini ciddi anlamda geliştirmiş bir kent. Aynı zamanda da huzurlu bir kent. O nedenle kutlamaları burada yapmaya karar verdik." dedi. Hak-İş Başkanı Arslan, ayrıca kutlamalar için Cumhuriyet Meydanı'nın tahsis edilmesinin önemli bir jest olduğuna dikkat çekti ve Başkan Özhaseki'ye bundan dolayı teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Kayseri'de böyle bir etkinliğin yapılmasının önemli olduğunu dile getiren Başkan Mehmet Özhaseki ise Kayseri'nin bir barış ve huzur kenti olduğunu söyledi. Özhaseki, şöyle devam etti: "Burada insanların elleri birbirlerine dostça uzanıyor. Yumrukları sıkılı vaziyette yaklaşmıyorlar. İşçi de işveren de esnaf da sanayici de gardını almış vaziyette karşı karşıya gelmiyorlar. Kadim şehirde barış hakim, dostluk hakim. Üstelik Kayseri başka ırkların, mezheplerin, dinlerin yaşadığı dönemde de böyleydi. Ticaret kültürü, uzlaşma kültürüdür. Bizim ticaret yaptığımız dönemlerde Ahilik kültürü de hakim olduğu için bu kültürde, dostluk vardır, anlaşma vardır, huzur vardır, uzlaşı vardır, başkasına saygı vardır. Babalarımızdan biz böyle öğrendik."

DEFTERDAR VE AGÜ REKTÖRÜ'NDEN ZİYARET

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi, Kayseri Defterdarı Mehmet Özefe ve Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da ziyaret etti. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, Başkan Özhaseki'nin yeniden seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Sabuncuoğlu, "Sizi tekrar belediye başkanı olarak görmek bizi mutlu etti. Türkiye'de bu işi en iyi yapanlardan birisisiniz. Bu da Kayseri için bir şans." diye konuştu.




CİHAN

Yorumlar