Özgecan'ın katilleri profesyonelmiş!

Mersin'de öldürülen Özgecan'ın katillerinin delilleri profesyonelce gizlemeye çalıştığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Özgecan'ın katilleri profesyonelmiş!

Mersin'in  Tarsus ilçesinde geçen ay yaşanan Özgecan cinayetinin failleri meselesi için derhal dava açılması bekleniyordu. Ancak cinayetin arkasından tutuklanan minibüs şoförü Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve suç ortakları Fatih Gökçe meselesi için yeni bulgulara ulaşıldı.

'BAŞKALARI DA YARDIM ETMİŞ OLABİLİR'

Özgecan Aslan'ın ailesinin avukatları soruşturmayı yürüten savcılığa, vakada isimlendirilen şüphelilere diğer şahısların de katkı etmiş olabileceğini savundukları bir dilekçe sundu.

Şüphelilerle cinayeti kolaylaştırmaya yönelik destekte ve ya hadise sonrasında onların saklanması için yardımda olan diğer insanlar olabileceğini belirten avukatlar, bu konularda araştırma yapılmasını istedi. Avukatlar bununla birlikte cinayetin işlendiği minibüsün geçiş güzergahındaki ve şüphelilerin evlerinin yakınlarındaki kamera kayıtları ile şüphelilerin birbirleri ve yakınlarıyla yaptıkları telefon görüşmelerine ilişkin HTS kayıtlarının incelenmesini istek etti.

BAŞKA BIÇAK SAPTANDI

Olayda ansızın fazla aşırı bıçak kullanıldığı belirlendi. Ayrıca şüphelilerin olayın aydınlatılmasını zorlaştırmak için profesyonelce devinim ederek suç aleti bıçağın tahta sapını zımparalayıp madeni yönünü da tinerle temizledikleri saptandı.

Şüphelilerin parmak izi ve ya DNA testi yapmaya meyilli başkaca bir kırıntı bırakmamak için bu yöntemi kullandıklarını değerlendiren savcılık, bıçaklar üstündeki araştırma tamamlanmadan davayı açmayı müsait görmedi. Jandarmanın "temizlenmiş" bıçak üstündeki incelemesini sürdürdüğü, önümüzdeki hafta raporunu savcılığa gönderebileceği öğrenildi. (SABAH)

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar