Özgecan'ın adı psikoloji laboratuvarında yaşayacak

Özgecan Aslan'ın adı İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü ( İEÜ) Zihin, Davranış ve Beyin Araştırmaları Laboratuvarı'na verildi.

Google Haberlere Abone ol
Özgecan'ın adı psikoloji laboratuvarında yaşayacak

Üniversiteden yapılan izahatya göre, İEÜ Konferans Salonu'ndaki törende "Ülkemizde Yükselen Şiddet, Nedenleri ve Önlenmesine Yönelik Farklı Yaklaşımlar" konusu ele alındı.

İEÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Çetinkaya, Özgecan isminin yaşamasını istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Özgecan sizler bu şeklinde psikoloji öğrencisiydi. Fotoğraflarında gördüğünüz bu şeklinde laboratuvarda çalışıp kendini ve kullanıcılarını anlamaya çalışıyordu. Her gelen kuşak 'kim Özgecan' diye sorsun, böylelikle onu tanısın istedik. İnsanlarımız, sevdikleri, sahip oldukları güzel şeyleri paylaşmayı ister. Bizim için de laboratuvarımız fazla fazla önemli. Orada İlim üretiyoruz. Bunun için laboratuvarımızı paylaşmak istedik."

İEÜ Psikoloji Bölümü öğrencileri hesabına konuşan 3. derslik öğrencisi Simge Tekin de Türkiye'nin cinayet, tecavüz ve istismar haberlerine boğulduğuna dikkati çekti.

Kadın olmanın başlı başına bir cinayet nedeni durumuna dönüştüğünü savunan Tekin, şu ifadeleri kullandı:

"Gencecik bir üniversite öğrencisi bulunan Özgecan arkadaşımız, kardeşimiz, gelecekteki meslektaşımız bu ülkede hanım olmanın korkusuyla birlikte biber gazı taşırken ailesinden, ati ideallerinden, sevdiklerinden hunharca koparılmıştır. Bu olay, sırf Özgecan'ın ailesinin ve yakınlarının değil, yaşadığı süreçte onunla tanışamamış bulunan bizleri de derinden yaralamıştır. Bu sıkıntı toplumun sorunudur. Bu, her insanın sorunudur."

Kadınların, korkuya, şiddete ve cinayete maruz bırakılarak toplumda dezavantajlı pozisyona getirilmesini önlemek istediklerini aktaran Simge Tekin, "Psikoloji eğitiminin daha birinci yılında bulunan güzel Özgecan'ın laboratuvarımızda yaşaması ve genç İlim aşıklarına fer olması dilekleriyle Psikoloji Bölümü, Zihin, Davranış ve Beyin Araştırmaları Laboratuvarı'na Özgecan Aslan ismini vermekten gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar