Özel'den Çanakkaleli şehit ailesine davet

Necdet Özel, Ankara'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler için şehit öğretmen Engin Eker'in ailesini çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Özel'den Çanakkaleli şehit ailesine davet

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in, Ankara'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler için şehit muallim Engin Eker'in Çan ilçesinde yaşayan ailesine gönderdiği davet mektubu, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan yönünden ulaştırıldı.

Şehit ailesinin İstiklal Mahallesi'ndeki evine benzeri Aslıhan Doğan ile gelen Tuğamiral Doğan, Özel'in mektubunu okudu.

Daha sonra Doğan, Özel'in, şehitlerin hatıralarını yüceltmek ve onların emaneti bulunan aileleri ile bağları güçlendirmek amacıyla Genelkurmay Başkanlığının her sene 18 Mart'ta Ankara'da düzenlediği etkinliğe davet mektubunu anne Feride Eker'e teslim etti.

Eker, devletin menfaatlerini daha evvela hatırlamadığını, yalnız kaldıklarını fakat son çağda anımsanmaktan mesut olduklarını dile getirdi.

Ankara'da, 17-19 Mart'ta düzenlenecek etkinliklere, asker, polis, köy korucusu, muallim ve Dışişleri Bakanlığı mensubu olmak üzere en genci 13, en yaşlısı 82 yaşlarında bulunan aşırı sayıda şehit yakınının katılacağı öğrenildi.

Engin Eker, 1992 yılında, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Otlu köyünün Gördük mezrasındaki lojmanında henüz 3 maaş evliyken eşi, eşinin anne ve babasının beraberinde terör örgütü mensuplarınca kaçırılmış, tıpkı sene 16 Eylül'de şehit edilmişti. Eker'in adı, Çan'da bir rüştiye ile caddeye verilmişti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar