Özel Yurtlar Derneği: Öğrencilerimizi hiç bir güç sokağa çekemez

Özel Yurtlar Derneği (YURT-DER) bir kısım siyasetçiler tarafından Ankara’daki bazı yurtlarla ilgili ortaya atılan vahim iddia ve iftiralara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Özel Yurtlar Derneği: Öğrencilerimizi hiç bir güç sokağa çekemez

Özel Yurtlar Derneği (YURT-DER) bir kısım siyasetçiler tarafından Ankara’daki bazı yurtlarla ilgili ortaya atılan vahim iddia ve iftiralara tepki gösterdi. Dernekten yapılan açıklamada, "Hukuki yollarla haklarımızı arayacağımız gibi, bu iddia ve iftiraların sahipleri de, bu güne kadar ne kendi aralarında ne de bir başkasıyla kavga dahi etmeyen öğrencilerimizi hiç bir gücün sokağa çekemeyeceğini iyi bilmelidirler." ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Özel Yurtlar Derneği üyesi olan ve hizmet camiasına yakınlığı ile anılan yurtlarda kalan öğrencilerin seçim sonuçlarını karıştırmak için sokaklara çıkarılacakları, bu yönde öğrencilere talimatlar verildiği iddiası, esasen bu iddiayı ortaya atanların dahi inanmadıkları çirkin iftiralardır." denildi.

Bir kısım siyasetçiler tarafından; yerel seçim süreci ve sonrasıyla ilgili yapılan ve medya ile geniş kamuoyu kitlelerine ulaştırılan yorum ve değerlendirmelerde, Özel Yurtlar Derneği’ ne bağlı olup, camiayla ilişkilendirilen Ankara’da ki bazı yurtlarla ilgili vahim iddia ve iftiralar ortaya atıldığı hatırlatılan YURT-DER açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Son dönemlerde bir kısım siyasetçiler tarafından kullanılan siyasi dil ve üslup, ne yazık ki kutuplaştırıcı, kamplaştırıcı, tahrik edici ve suçlayıcıdır. Her iddia sahibinin iddiasını ispatla yükümlü olması, hukukun genel kuralıdır. Ancak hak, hukuk, adalet ve ispat kavramlarına kayıtsız bir şekilde çamur at izi kalsın mantığıyla hareket eden siyasi söylemler, ülkemize, milletimize ve bu güne kadar her türlü takdirle anılmış güzide kurumlarımıza zarar vermektedir. Özel Yurtlar Derneği üyesi olan ve hizmet camiasına yakınlığı ile anılan yurtlarda kalan öğrencilerin seçim sonuçlarını karıştırmak için sokaklara çıkarılacakları, bu yönde öğrencilere talimatlar verildiği iddiası, esasen bu iddiayı ortaya atanların dahi inanmadıkları çirkin iftiralardır. Zira Hizmet Camiası'na yakınlığıyla anılan yurtların yönetim ve öğrencileri, bu güne kadar hep sulhun, sükunun ve huzurun temsilcileri olduğu gibi, hiçbir toplumsal huzursuzluğun içinde yer almamışlar, bundan sonra da yer almayacaklardır. Yurtlarımızda kalan öğrencilerden her hangi birisinin sokak olaylarının içinde yer alması halinde, o öğrencinin derhal yurtla ilişiğinin kesileceğinden de kimsenin kuşkusu olmamalıdır."

"HUKUKİ YOLLARLA HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ"

Hizmet hareketi ile anılan yurtların; ailelerin çocuklarının emniyetinden ve huzurundan emin oldukları kurumlar olduğu, bu güven ve itimadı sarsmaya yönelik iddia ve ithamlar asla kabul edilemeyeceğine vurgu yapan YURT-DER'in açıklamasında, "Hukuki yollarla haklarımızı arayacağımız gibi, bu iddia ve iftiraların sahipleri de, bu güne kadar ne kendi aralarında ne de bir başkasıyla kavga dahi etmeyen öğrencilerimizi hiç bir gücün sokağa çekemeyeceğini iyi bilmelidirler. Derneğimizin amacı ve faaliyetleri kapsamında; kamuoyuna saygılarımızla duyururuz." denildi.

CİHAN

Yorumlar