Özel sektör çalışanlarına hijyen eğitimi

Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kişisel gelişim kursları kapsamında ‘hijyen’ eğitimleri vermeye devam diyor. Kamu Hastaneleri Birliği Muş Devlet Hastanesi’nde sağlık personeli ve taşeron firma personeline yönelik verilen hijyen...

Google Haberlere Abone ol
Özel sektör çalışanlarına hijyen eğitimi

Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kişisel gelişim kursları kapsamında ‘hijyen’ eğitimleri vermeye devam diyor. Kamu Hastaneleri Birliği Muş Devlet Hastanesi’nde sağlık personeli ve taşeron firma personeline yönelik verilen hijyen eğitimi il genelinde yaygınlaştırıldı.

Teorik ve pratik olarak verilen eğitim sonunda katılımcılar yazılı sınava tabi tutuluyor. İl genelindeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına ‘hijyen’ eğitimlerinin verileceğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman, iş yerlerinde çalışanlara kesinlikle bu eğitimlerin verileceğini söyledi.

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu’nda verilen hijyen eğitimlerini inceleyen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman, özel sektörde çalışanların da kesinlikle bu eğitimi alması gerektiğini ve hijyen sertifikası olmayan iş yerine ise cezai işlem uygulayacaklarını söyledi. Hijyen eğitimlerinin önemine değinen Beyazduman, “5 Temmuz 2013 tarihinde yayınlanıp yürürlüğe giren hijyen eğitimi yönetmeliği, verilen sürenin azalmasına rağmen birçok işletmenin hazırlık ve müracaatının bulunmaması ve birçoğunun düzenlemeden haberdar olmadığı anlaşılıyor. Hijyen eğitiminin verilmesi yasa gereği Halk Eğitimi merkezlerimiz sorumluluğundadır. Bu eğitim, özellikle işletmelerimizin duyarlı olmasını, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini arzu diyoruz." dedi.

“HİJYEN SERTİFİKASI OLMADIĞI ZAMAN CEZAİ İŞLEM UYGULANIR”

Hijyen sertifikasının olmadığı personelin çalıştırılması halinde cezai işlemlerin uygulanacağını kaydeden Beyazduman, “Yasa gereği, 5 Temmuz 2013 tarihinden sonra özellikle gıda üretimi, restoran, hazır yemek firmaları, kantinler, fırınlar, berber ve kuaförler, kaplıca, hamam, güzellik salonları, otel v.b gibi işletmelerde “Hijyen Sertifikası” olmayan personelin çalıştırılması durumunda, firma sahipleri 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282 maddesine göre cezai müeyyideyle karşı karşıya kalabilirler. Halk Eğitimi Merkezi olarak 8 saatlik bu eğitimi iş yerlerinde imkân verilmesi durumunda eğitim verilebilmektedir. İş yerinde eğitim verilmesi durumunda iş gücü ve ekonomik kaybın önlenmesi sağlanacaktır.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar