Özel Nil Koleji, Cambridge sınavlarının merkezi oldu

Cambridge Üniversitesi'nin her yıl dünya çapında yaptığı ve yaklaşık 13 milyon öğrencinin katıldığı Esol sınavları, bu yıl yine Özel Nil Koleji ev sahipliğinde Diyarbakır’da yapıldı. Diyarbakır’da eğitim veren Nehir Eğitim Kurumları...

Google Haberlere Abone ol
Özel Nil Koleji, Cambridge sınavlarının merkezi oldu

Cambridge Üniversitesi'nin her yıl dünya çapında yaptığı ve yaklaşık 13 milyon öğrencinin katıldığı Esol sınavları, bu yıl yine Özel Nil Koleji ev sahipliğinde Diyarbakır’da yapıldı.

Diyarbakır’da eğitim veren Nehir Eğitim Kurumları öğrencileri, Cambridge Üniversitesi'nin dünya genelinde düzenlediği Esol Dil Sınavları'nda ter döktü. İngiltere’den gelen ve ana dili İngilizce olan öğretmeler tarafından 4 ayrı dalda (okuma, yazma, dinleme ve konuşma) yapılan sınava, şirket bünyesinde eğitim veren 4 değişik okul öğrencilerinden 117 kişi katıldı.

Özel Nil Koleji İngilizce Öğretmeni Recep Kepenek, “Cambridge Young Learners Test, 7 ile 12 yaşları arasındaki çocukların uluslararası bir standartta İngilizce öğrenmeleri ve onları ilerde girecekleri İngilizce sınavlarına alıştırmak amacıyla hazırlanmış sınavlardır. Bu sınavlar ilgi çekici olarak tasarlanmış olup, başarılı veya başarısız diye bir sonuç verilmemektedir. Her öğrenciye, gösterdiği gayret doğrultusunda bir ödül verilir. Sınavlar, öğrencilerin dört ana dil yeteneğini ölçmektedir. ” diye konuştu.

Bu sınavların uluslararası geçerliliği söz konusu olduğunu belirten Nil Koleji Müdürü Ali Pehlivan ise "ESOL Sınavları dil eğitiminin dünya standartlarında olduğunu belgeleyen tek sınavdır. Nehir Eğitim Kurumları olarak sınavın okulumuzda yapılması bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır. Ayrıca öğrencilerimizin bu sınavda başarılı olmaları hedeflerimizin uluslararası standartlarda sonuca ulaştığını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Nil Kolejinin sınav merkezi olarak seçilmesi ve öğrencilerimizin bu sınavlarda elde ettiği başarı, dil eğitimi seviyemizin yurt dışında da kabul gördüğünü belgelemektedir." ifadelerini kullandı.

Özel Nehir Eğitim Kurumları bünyesinde, ESOL Sınavları'nın 4. kez yapıldığını ve sınav merkezi olarak da Diyarbakır’da kendi kurumlarının seçilmesinin önemine işaret eden Özel Nehir Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yılmaz Demir, " Uzun ve titiz çalışmalar sonucunda hazırlanan bu sınavlar öğrencilerin İngilizce seviyelerini ölçmede, en nesnel, sağlıklı ve güvenilir bir yoldur. Tüm dünyada kabul edilen bu sınavlar, Diyarbakır’da marka olmuş okullarımızı dünya arenasına taşımakta ve öğrencilerimizi geleceğin kariyer mesleklerine hazırlamaktadır. Çalışmalarından dolayı emeği geçen yerli yabancı tüm öğretmenlerime teşekkür ederim." dedi.

Sınav için Diyarbakır’a gelen İngiliz öğretmenler ise sınava katılan öğrencilerin performanslarının çok iyi olduğunu söyledi. Ayrıca söz konusu sınavların, yabancı dil öğrenme sürecinde öğrenciler için önemli bir motivasyon kaynağı oluşturduğunu belirten Cambridge Üniversitesi yetkilileri, öğrencilere verilen sertifikaların, öğrencilerin portfolio dosyalarına konularak gelecekteki eğitim hayatlarında yabancı dil seviyelerini göstermek adına önemli birer referans olduğunu kaydettiler.

Okuma ve yazma, dinleme, konuşma olmak üzere dört aşamada gerçekleştirilen sınavda, seviyesine göre dinleme ile okuma ve yazma sınavlarının her biri 40 - 60 dakika, konuşma sınavı ise her öğrenci için 5 - 10 dakika sürdü. Konuşma sınavları, özel olarak yetiştirilmiş sözlü sınav öğretmenleri olan Native Speaker’lar (ana dili İngilizce olan) öğretmenler tarafından yapıldı. Sınavların diğer bölümleri ise Cambridge’e gönderilip ve orada UCLES tarafından değerlendirildikten sonra öğrencilere direk üniversiteden sertifikalarının geleceği belirtildi.

CİHAN

Yorumlar