Özel Mehmet Sıddık Tekin Lisesi'nden LYS başarısı

2014 Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) sınav sonuçlarına göre, Batman’da ki dereceler yine Özel M.Sıddık Tekin Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden. TM1, TM2, TM3, TS1 ve TS2 puan türlerinde il birinciliklerini elde etti. Özel Sıddık Tekin...

Google Haberlere Abone ol
Özel Mehmet Sıddık Tekin Lisesi'nden LYS başarısı

2014 Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) sınav sonuçlarına göre, Batman’da ki dereceler yine Özel M.Sıddık Tekin Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden. TM1, TM2, TM3, TS1 ve TS2 puan türlerinde il birinciliklerini elde etti. Özel Sıddık Tekin Lisesi öğrencilerinden Muhammed Mazhar Orhan TM1,TM2, TM3 dallarında Batman 1.'si Türkiye 266.'ı, Muhammed Kayra ise TS1 ve TS2 puan türlerinde Batman 1.si Türkiye 925.si oldu.

Okul Müdürü Ali Erdoğan, bu başarının altında yatan temel etkenin özverili ve disiplinli çalışma olduğunu söyledi. Erdoğan, “Sadece YGS ve LYS’de değil, okul olarak proje ve olimpiyat çalışmaları, sportif etkinlikler, kültürel yarışmalarda da ilk dereceleri almaya alışkın olan okulumuz, güçlü eğitim kadrosuyla daha büyük başarıları şehrimize kazandırmak için var gücüyle gayret edecektir.” dedi.

Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Yener Avcı ise “Türkiye çapında sınava giren 1.5 milyonu aşkın öğrenci içinde ilk bin’de 2 öğrenci, ilk 5 binde ise 30’a yakın derece elde etmek elbette büyük bir başarıdır. Ancak bizim için asıl önemlisi, öğrencilerimizin son güne kadar disiplini elden bırakmadan çalışmalarıdır. Öğrencilerimizin en büyük delilleri alın terleri olmuştur. Başarımızı tüm Batman’a hediye ediyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar