Özel İrfan Koleji’nde kitap okuma şenliği başladı

Batman’da Gonca, Muştu ve Altınburç Yayınları ve İrfan Koleji’nin işbirliğiyle düzenlenen Kitap Okuma Şenliği başladı. Etkinlik dört gün sürecek.İrfan Koleji'nde gerçekleştirilen Kitap Okuma Şenliği'nde okul öncesi de dâhil olmak...

Google Haberlere Abone ol
Özel İrfan Koleji’nde kitap okuma şenliği başladı

Batman’da Gonca, Muştu ve Altınburç Yayınları ve İrfan Koleji’nin işbirliğiyle düzenlenen Kitap Okuma Şenliği başladı. Etkinlik dört gün sürecek.

İrfan Koleji'nde gerçekleştirilen Kitap Okuma Şenliği'nde okul öncesi de dâhil olmak üzere sekizinci sınıfa kadar olan öğrenciler dört gün boyunca birbirinden ilginç, keyifli, faydalı ve sürpriz etkinliklere şahit oluyorlar.

Kaynak Kültür Yayın Grubu bünyesindeki Gonca, Muştu ve Altınburç Yayınları'nın, ilköğretim çağındaki öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla organize ettiği Kitap Okuma Şenliği'nde heyecanlı saatler yaşanıyor. Organizasyon kapsamında okul ve yayınevi yöneticileri tarafından, şenlikte kurulan kitap standından kitap satın almaları için öğrencilere dağıtılan kumbaralar da burada açılıyor. Çocuklar biriktirdikleri paralarla NT'nin kitap standından Gonca, Muştu ve Altınburç Yayınları'nın kitaplarını satın alabiliyor. Kitap Okuma Şenliği'nde ayrıca çeşitli yarışmalar ve oyunlar da tertip ediliyor.

Kuşak Yayınları, sevilen çizgi film karakteri Keloğlan'ın yeni kitaplarını satışa sundu. Standa gelen çocukları ise ekranda görmeye alışık oldukları Keloğlan karakteri karşıladı. Keloğlan’ı bir anda karşılarında bulan çocuklar ise ne yapacaklarını şaşırdı. Çocuklar önce Keloğlan’ı izledi daha sonra aldıkları kitapları imzalatarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aileler ise çocuklarının fotoğrafını çekmek için sıraya girdi. Keloğlandan imzalı kitap alan minikler ise sevinçli olduklarını söyledi. Minikler, keloğlanı hep televizyonda izlediklerini ama karşılaştıklarında daha çok sevdiklerini anlattı. Şenlik alanında Keloğlan ve Arkadaşları tiyatro ve müzik gösterisi sunuyor. Farklı zamanlarda yapılan yarışmalarla öğrencilere hediyeler dağıtılıyor.

Okul Müdürü Fakrullah Akdursun da fuarda Keloğlanı çocuklarla buluşturdukları için memnun olduklarını belirtti. Keloğlanın çok sevilen bir çizgi film karakteri olduğunu anlatan Akdursun, "İrfan Koleji olarak Keloğlan hikayelerine yer verdik. Çocukları keloğlan ve kitaplarıyla buluşturarak sevindiriyoruz." dedi

CİHAN

Yorumlar