Özel Fırat Lisesi Dünya Bilişm Olimpiyatları'ndan 2 madalya ile döndü

Balıkesir Özel Fırat Anadolu Lisesi öğrencisi Alperen Özbay, Romanya'da 12.'si düzenlenen ve 46 ülkeden finalist projelerin davet edildiği Uluslararası Bilişim Olimpiyatları'nda iki gümüş madalya kazandı.Özel Fırat Anadolu Lisesi, uluslararası...

Google Haberlere Abone ol
Özel Fırat Lisesi Dünya Bilişm Olimpiyatları'ndan 2 madalya ile döndü

Balıkesir Özel Fırat Anadolu Lisesi öğrencisi Alperen Özbay, Romanya'da 12.'si düzenlenen ve 46 ülkeden finalist projelerin davet edildiği Uluslararası Bilişim Olimpiyatları'nda iki gümüş madalya kazandı.

Özel Fırat Anadolu Lisesi, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Spor, kültür, matematik ve sosyal alanda ulusal ve uluslararası bir çok yarışma ve etkinlikte derece yapan Fıratlı başarılı öğrenci, bu kez Romanya'da düzenlenen Bilişim Olimpiyatları'ndan 2 madalya ile döndü.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te 08-12 Mayıs tarihleri arasında yapılan INFOMATRIX Olimpiyatı'na 46 farklı ülkeden finalistin projeleri davet edildi. Temel amacı öğrencilerin hayal güçlerini ve becerilerini uygulamaya teşvik etmek olan bu yarışmada Balıkesir Özel Fırat Anadolu Lisesi öğrencisi Alperen Özbay, robot kategorisinde mini sumo ve çizgi robotuyla katıldığı yarışmada Türkiye ve Balıkesir'e iki gümüş madalya kazandırdı.

Proje danışman öğretmeni Mustafa Çakmanus ile birlikte Romanya'da yarışmaya katılan Alperen Özbay, "Yarışmada ülkemizi, Balıkesir ilimizi ve okulumuzu temsil etmek ve bir de madalyalarla dönmek ayrı bir güzellik oldu." dedi.

CİHAN

Yorumlar