Özel eğitim ve mesleki eğitim merkezi açıldı

Torunlar A.Ş.’nin sosyal sorumluluk projesi olarak Bursa'da hayata geçirdiği Türkiye'nin ikinci özel eğitim ve mesleki eğitim merkezi Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın da katılımıyla açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Özel eğitim ve mesleki eğitim merkezi açıldı

Torunlar A.Ş.’nin sosyal sorumluluk projesi olarak Bursa'da hayata geçirdiği Türkiye'nin ikinci özel eğitim ve mesleki eğitim merkezi Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın da katılımıyla açıldı.

Arınç, açılışta yaptığı konuşmada, Bursa'nın hayırsever işadamı bakımından çok şanslı bir il olduğuna dikkat çekti. Arınç, “Bursa'ya geldiğim günden bu yana Bursamızın değerli hayırseverleri, iş adamları, hamiyetperver insanları başta eğitim kurumları olmak üzere çok önemli hizmetler yaptı. Bu güne kadar en çok protokol yapan ve en çok eğitim kurumlarına yüzde yüz destek sağlayan hayırsever, hamiyetperver insanlarımız Türkiye 81 ilse ilk 5'in içinde Bursa var." dedi.

Eğitime yüzde yüz destek kampanyasının kendi hükümetleri döneminde başladığını hatırlatan Arınç, "Şu ana kadar Bursamıza kazandırılan hayırsever kişi ve kuruluşların yaptığı katkı 335 milyon Türk lirasıdır. Eski rakamla 335 trilyon. Yani devlet bütçesinden bir kuruş çıkmadan, çünkü onu karşılamamız devletin bütçesinin tamamını harcasak yine de mümkün değil. Türkiye 76 milyon nüfusa sahip bunun yarısı 30 yaşın altında 19 milyonu da eğitim çağında. Avrupa'nın dört ülkesini bir araya getirseniz bizim eğitim çağındaki öğrenci sayısını bile bulmuyor." şeklinde konuştu.

BURSA'DA SINIF MEVCUDU 34

Bursa eğitiminde de önemli adımlar attıklarını anlatan Arınç, şunları söyledi: "Eğitimde Bursa'da bin 433 okulumuz var. Bunun da üçte ikisi öğretmen olmak üzere 31 binden fazla ise öğretim elemanımız var. Öğrenci sayısı ise 580 bin civarında. Çok şükür 2003 yılında sınıf başına 47 öğrenci düşerken bunu 34'e çektik, genel orta öğretimde 35 öğrenciyi 21'e çektik, mesleki eğitimde 43 öğrenciyi 37'ye çektik."

Türkiye'de her 8 evden birinde engelli olduğunun altını çizen Arınç, şunları söyledi: "Hamdolsun sadece engeli yurttaşlarımıza daha çok hizmet edebilmek için Türkiye Cumhuriyetinde ilk defa aile ve sosyal politikalar bakanlığını kurduk. Eskiden bir daire başkanlığı ve genel müdürlük iken artık Türkiye'de bu işten sorumlu bir bakan var ve onun bütçesi 26 bakanlık içinde ilk üçün içinde." ifadelerini kullandı.

Torunların çok önemli bir alanı seçtiğini anlatan Bülent Arınç, şöyle konuştu: "Yani ilköğretim okulunu yapsalardı. 3 dua alacaklardı şimdi 30 dua alıyorlar. Çünkü evinde oğlu kızı ailesinden her hangi bir ferdi engeli bulunan anne ve babaların hayata bakış açıları eğer pozitife dönmüşse bu kurumlar sayesindedir."

Hayırsever Aziz Torun ise bu hayırlı işe vesile olduğu için çok mutlu olduğunun altını çizerek, bölgenin tarım alanı olduğunu bu alanda yapılacak yeni projeler içinde elinden geleni yapabileceklerin söyledi.

Konuşmanın ardından Bülent Arınç, hayırsever işadamı Aziz Torun'a şilt takdim etti. Vali Münir Karaloglu da iş adamı Aziz Torun'a takdir belgesi verdi. Konuşmaların ardından toplu açılış yapıldı. Açılışın ardından Bülent Arınç ve beraberindekiler okulu gezdi.

Toplam 6 milyon 500 bin TL'ye mal olan okul, 2,5 kat olarak planlandı. 15 atölye, 18 derslik, kütüphane, revir, yemekhane, kafeterya ve toplantı salonuna sahip. 240 öğrenci kapasiteli okulda 46 öğretmen eğitim verecek. CİHAN

Yorumlar