Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'ndeki değişiklikler yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.Değişikliğe göre; 18.5.2012 tarihli ve 28296 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan...

Google Haberlere Abone ol
Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'ndeki değişiklikler yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Değişikliğe göre; 18.5.2012 tarihli ve 28296 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 3. maddesinin birinci fıkrasına (r) bendi olarak, 'e-Okul: Okullarda eğitim, öğretim ve öğrenci ile ilgili iş ve işlemlerin elektronik ortamda yürütüldüğü ve bilgilerin muhafaza edildiği sistemi,' eklemesi yapıldı.

Aynı Yönetmeliğin 24. maddesinin üçüncü fıkrası, "Engelli bireylere rehberlik araştırma merkezlerince düzenlenen özel eğitim değerlendirme kurulu raporu doğrultusunda, bireysel ve grup eğitiminin önerilmesi hâlinde bir günde en fazla iki ders saati bireysel ve bir ders saati grup eğitimi verilir. Raporda sadece bireysel eğitim ya da grup eğitimi önerilmesi halinde bir günde en fazla iki ders saati bireysel ya da grup eğitimi verilir. Ders eğitim saatleri bir ay esas alınarak en az üç haftaya dengeli olarak dağıtılır. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yapılacak dersler, her ay için iki haftaya dengeli dağıtılarak verilebilir.” şeklinde değiştirildi.

DENETLEME MADDESİNDEKİ DEĞİŞİKLİK

Yine yönetmeliğin 27. maddesi şu şekilde değiştirildi: 'Kurumlar Genel Müdürlük, maarif müfettişleri tarafından denetime tabi tutulur. Maarif müfettişlerince kurumlar yılda en az bir defa denetlenir.'

Yönetmeliğin 29. maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi 'Zorunlu eğitim çağındaki engelli bireyin e-okul’da kayıtlı olması,' şeklinde 34. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan 'iki yıl' ibaresi 'üç yıl' olarak değiştirildi.

Ayrıca 20.3.2012 tarihli ve 28239 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 46. maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırıldı.

CİHAN

Yorumlar