Özel Aydın Şifa Hastanesi açıldı

Özel Aydın Şifa Hastanesi yapılan törenle açıldı. Aydın Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan, “Şifa Hastanemiz, Aydın halkına hizmet ettiği sürece büyüyecektir. Büyümelerini yatırıma dönüşerek daha çok yatırım yapmanın önünü...

Google Haberlere Abone ol
Özel Aydın Şifa Hastanesi açıldı

Özel Aydın Şifa Hastanesi yapılan törenle açıldı. Aydın Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan, “Şifa Hastanemiz, Aydın halkına hizmet ettiği sürece büyüyecektir. Büyümelerini yatırıma dönüşerek daha çok yatırım yapmanın önünü açacaktır. Şifa Hastanemiz Aydın’a şifa olsun.” dedi.

Adnan Menderes Mahallesi’nde hizmet verecek Özel Aydın Şifa Hastanesi açılışında konuşan Şifa Sağlık Grubu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, 35 yıl önce kurulan Türkiye Tabipler Vakfı’nın başlattığı sağlık hizmetinin her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Bu vakıftaki çok güzel bir birliktelik olduğunu ve bugün o vakfı kuran üyelerden biri olan Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan Bey’in de böyle bir hizmeti başlatmaktan mutlu olduklarını belirten Prof. Ateş, “Sonra birliktelik durmuyor, Dr. Akdoğan’ın başkanlığında 1983 senesinde Basmane’de küçük bir poliklinikle bu sağlık hizmeti başlıyor. 1979‘da Türkiye’de 15 devlet üniversitesi var. Bu vakıf kurulurken 1979 yılında kendi tüzüklerine bu vakıf üniversite kurulabilir diye bir madde koyuyorlar. Biz bu maddeyi 30 yıl sonra üniversite kuruluş sürecinde rastladık. O zaman 150 metrekarede, 5-10 odalı poliklinik 2014 yılı itibari ile 800 yatakla, 350 asistan, uzman, yardımcı doçent doktor, profesör arkadaşımın görev yaptığı 2 bin 250 kişiyle hizmet eden, 8 hastanesi 5 tane ayaktan tedavi merkezini barındıran, 2 tane kız ve erkek yurdunu barındıran, bir de üniversite eğitim kampüsüyle toplam 16 müessesesiyle hizmet veriyor. Birçok şey öğrendik ama en fazla öğrendiğim şey birlikte karar vermeyi çok iyi öğrendik. Beraber nasıl yapabiliriz. Bir işin şahıslara indirilmemesi gerektiğini birlikte kararla birlikte yapılması gerektiğini hep beraber öğrendik.“ diye konuştu.

İzmir dışında hastane açmak için düşündükleri ilk ilin Aydın olduğunu ve bugün bunu gerçekleştirdiklerini beyan eden Sağlık Grubu Başkanı Prof. Dr. Ateş, şöyle devam etti: “Açılışını yaptığımız Aydın Şifa Hastanesi de bizim İzmir’in dışına çıkma görüşmemizde en başta idi. Aydın’a yakışır güzel bir sağlık hizmeti verecek olan mütevazi hastaneyi Aydın’a kazandırdık. Biz sağlık hizmeti veriyoruz. Çok emek isteyen bir süreç ve beklenti skorlarının yüksek olduğu ve verilmesi gereken hizmetlerin de en iyi şekilde eksiksiz sıfır hatayla verilmesi gereken bir sektörden bahsediyoruz. Onun için de biz Şifa çalışanları, yöneticileri olarak bu hata ve eksiklikleri sıfırlara indirerek, en güzle hizmetleri herkese vermeye çalışıyoruz. Sıkıntılı, sert bir yokuş ama elbirliğiyle buz hizmeti vermeye çalışıyoruz. Şifa olarak yılda 1 milyondan fazla poliklinik hizmeti veriyoruz. 30 binden fazla genel anestezi ameliyatı yapıyoruz. Bini geçkin açık kalp ameliyatı, 15 bin civarında kardiyolojik müdahale reflü ve diğer müdahaleleri yapıyoruz. İnşallah Aydın’da da bu marka kuvvetimizle sizlere en iyi hizmeti vermeye çalışacağız.” şeklinde konuştu.

"ŞİFA HASTANEMİZ AYDIN’A ŞİFA OLSUN"

Özel Aydın Şifa Hastanesi’nin, Aydın’a sağlık alanında katkıları olacağını belirten Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan, ülke ve Aydın’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Şifa Hastanemiz Aydın’a şifa olsun diyen Özakçan, “Sağlığımızın, sağlık sorunlarımızın ülke gelenlinde ne kadar büyük oranda yaşandığını hepimiz biliyoruz. Sağlık sorunlarımızı ülke bazında da tüm yurttaşlarımız için kanayan bir yaramız. Yıllardır sağlıkla ilgili ülkemizin genel bütçesinden yapılan harcamanın da her yıl artmasına karşın yeterli hizmetlerin verilemediğini, vatandaşlarımızın sağlık yönüyle kurumlardan yeterince yararlanamadıkları şikayetlerini hep alırız. Sosyal güvenlikte memnuniyet oranı yüzde 40’dan yüzde 60’a çıkmış ama Aydın sağlık hizmetlerinde memnuniyette Türkiye sıralamasında 45. sırada. Isparta 1. sırada iken Aydın neden 45. sırada. Neden? Demek ki bir eksikliliğimiz ve yetersizliğimiz var. Aydın yine mutluluk sıralamasında 68. sırada geleceklerinden umutlu olma bakımından da 65. sırada yer almakta. Demek ki Aydın olarak sağlık konusunda geleceğe umutla bakmak ve sağlık alanındaki memnuniyet konusunda çok gerilerdeyiz. Sağlık hizmetlerimizi, kamu kurumları da dahil olmak üzere yeterli değil. Yeni Şifa Sağlık Hastanesi, bu eksiklerimizin giderilmesine katkı sağlayacaklar. Şifa Hastanemiz, Aydın halkına hizmet ettiği sürece büyüyecektir. Büyümelerini yatırıma dönüşerek daha çok yatırım yapmanın önünü açacaktır.” şeklinde konuştu.

Programa; ADÜ Rektörü prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, AYTO Başkan Hakan Ülken, AYESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan, Efeler Belediye Başkan Vekili Sümran Ünal ve davetliler katıldı. Konuşmaların ardından kurdela kesilerek hastanenin resmi açılışı yapıldı.

CİHAN

Yorumlar