Özbekistan'da da Mehmet Akif unutulmadı

Özbekistan'da "Mehmet Akif Ersoy” konulu resim sergisi ve anma töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Özbekistan'da da Mehmet Akif unutulmadı

Türkiye Cumhuriyeti’nin milli marşı bulunan İstiklal Marşı’nın kabul gününün 94. Yılı münasebetiyle 12 Mart günü Taşkent’de “İstiklalin Asıl ve Gür Sesi Mehmet Akif Ersoy” konulu resim sergisi ve anma töreni düzenlendi.

BÜYÜK BİR KATILIM GERÇEKLEŞTİ

TİKA  Taşkent Koordinatörlüğü ve T.C. Taşkent Eğitim Müşavirliği işbirliğinde düzenlenen tören, T.C. Taşkent Büyükelçisi Sayın Namık Güner ERPUL, Büyükelçilik mensupları, Özbekistan’da yaşamakta bulunan Türk vatandaşları, mektep öğrencileri ve veliler ile davetli Özbek vatandaşlarının katılımı ile gerçekleşti.

Törende konuşma oluşturan T.C. Taşkent Büyükelçisi Namık Güner ERPUL, Mehmet Akif ERSOY’un Türkiye’nin kocaman şairi olduğundan bahisle, ozan nedeni ile yazılan İstiklal Marşı’nın Türk milletinin kocaman gururu olduğunu söyledi.

SEZAİ KARAKOÇ'UN ÜNLÜ SÖZLERİ

Mehmet Akif Ersoy’un yaşamı ve görüşleri ile alakalı mühim bilgiler sağlayan Taşkent Program Koordinatörü Süleyman KIZILTOPRAK, şairin ata bağlarının Ata Yurdumuz bulunan Türkistan’la bağlı olduğunu belirterek, meşhur düşünür ve ozan Sezai Karakoç’un: Baba soyu Rumeli, anne soyu Buharalı, doğuş noktayı Fatih olduğuna dair yorumunu paylaştı;

“Anne çizgisi, duyarlığı, sağduyuyu, kendini bir ülküye adayışı, şairliğine zemin hazırlarken baba çizgisi, ataklığı, savaşkanlığı, yılmaz ve her vuruşmada daha da çelikleşen bir harp adamını, gözüpekliği, korkmazlığı, ürkmezliği, umutsuzluğa kapılmama ruhunu vermiştir. Doğuş noktayı ise, üretken bir topraktır ki, tabiatta nice saçılıp da kaybolan iyi tohumların bir gramını dahi ihmal etmez, değerlendirir, yemişlendirir."

Ayrıca, faaliyet kapsamında Taşkent Türk İlk Orta Okulu öğrencileri nedeni ile hazırlanmakta bulunan program ve TİKA Taşkent Koordinatörlüğü organizasyonunda Mehmet Akif Ersoy’un yaşamı ve Buhara ile bulunan bağını konu piyasa “İstiklalin Asıl ve Gür Sesi Mehmet Akif Ersoy” isimli fotoğraf sergisi katılımcılar nedeni ile kocaman alaka ile karşılandı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar