Özal davasında mahkeme, 54 kişi için verilen takipsizlik dosyasını istedi

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlenerek öldürüldüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün yargılandığı davanın üçüncü duruşması sona erdi.Ankara...

Google Haberlere Abone ol
Özal davasında mahkeme, 54 kişi için verilen takipsizlik dosyasını istedi

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlenerek öldürüldüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün yargılandığı davanın üçüncü duruşması sona erdi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya vekili Hande Zeynep Dursun ve sanık Levent Ersöz’ün vekili katıldı. Duruşmaya, GATA’da tedavi altında olduğu için sanık Levent Ersöz katılmadı. Levent Ersöz’ün avukatı, “Ana dosya ve delilleri dosyadan kaçırıldı. 3 klasör dosyadan imha edildi. 54 kişiye ait dosya ve deliller imha edildi.” dedi.

Savcı, Turgut Özal’ın zehirlendiği iddiası ile ilgili olarak 54 kişi hakkında verilen takipsizlik kararının dosyaya eklenmesini ve gizli tanık ifadelerinin sanığın savunmasını alındıktan sonra alınmasını istedi.

GATA'YA SORULMASI İSTENDİ

Mahkeme, yüzyüzelik esası çerçevesinde sanığın yargı çevresinde olduğundan ifade vermeye sağlık yönünden herhangi bir engel olup olmadığının GATA’ya sorulmasına, savunmaya imkân ve ihtimal olmadığı yolunda rapor gelmesi halinde telekonferans yöntemi ile savunmasının alınmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, Özal’ın zehirlendiği iddiası ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 54 kişi hakkında verilen takipsizlik kararının kendilerine gönderilmesini istedi.

CİHAN

Yorumlar