Öykü ve afiş yarışmasında Iraklı öğrencilerin başarısı dikkat çekti

Kayseri Kılıçaslan Liseleri öğrencileri tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Öykü ve Afiş Yarışması’nda Iraklı öğrencilerin başarısı dikkat çekti. Ülkelerindeki karışıklık nedeniyle törene gelemeyen öğrencilere ödülleri,...

Google Haberlere Abone ol
Öykü ve afiş yarışmasında Iraklı öğrencilerin başarısı dikkat çekti

Kayseri Kılıçaslan Liseleri öğrencileri tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Öykü ve Afiş Yarışması’nda Iraklı öğrencilerin başarısı dikkat çekti. Ülkelerindeki karışıklık nedeniyle törene gelemeyen öğrencilere ödülleri, kargo yoluyla ulaştırılacak.

Uluslararası Öykü ve Afiş Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Öğrencilerden Osman Fındık’ın organize ettiği yarışmanın öykü dalında, 200’ün üzerinde öğrenci İngilizce olarak kaleme aldıkları öyküleriyle yarıştı. Yapılan değerlendirme sonucunda Bağdat Işık Koleji’nden Hayder Alaa Abdulhussein ve Maan Firas Abdulmunim ile Özel Mustafa Yelkenoğlu Lisesinden Ilgın Eylül Başaran dereceye girdi. İlk iki sıranın Iraklı öğrencilerden oluşması dikkat çekti.

Ömer Şahin’in organize edip 55 afişin katıldığı, küresel konulara çözümler, geri dönüşüm, yenilikçi fikirler ve yenilenebilir enerji konularını içeren afiş yarışmasında ise yine Iraklı öğrenci El Hassan Ali birinci oldu. Kayseri’den Enes Berk Karahançer ikinci, Ali Yılmaz da üçüncü oldu.

Yarışmayı organize eden öğrenciler Osman Fındık ve Ömer Şahin, yorucu bir dönem geçirdiklerini ancak yarışmaya çok sayıda katılım olmasının kendilerini mutlu ettiğini söylediler.

Okul Müdürü Salih Öngül de, uluslararası bir organizasyonu düzenleyen ve sponsorundan jurisine kadar en ince ayrıntısına kadar her şeyi düşünen öğrencilere sahip olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Öngül, “Emeği geçen jüri üyelerine, başta Mehmet Fındık ve Hamdi Candan olmak üzere ödül sponsorlarımıza ve tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu yarışmanın her sene büyüyerek devam edeceğini ümit ediyoruz.” diye konuştu.

İki dalda da dereceye giren öğrencilere laptop, tablet, Ipadmini, fotoğraf makinesi ve çeşitli hediyeler ile katılan her öğrenciye sertifika taktim edildi. Ülkelerindeki karışıklıktan dolayı Türkiye’ye gelemeyen Iraklı öğrencilere ise ödüllerinin kargo yoluyla gönderileceği belirtildi. CİHAN

Yorumlar