Oy kullanmaya cankurtaranla gittiler

Uşak’ta yerel seçimlerde oy kullanmak isteyen yatalak veya evde bakım hizmeti alan yaklaşık 20 kişi, cankurtaran yardımıyla sandıklara götürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Oy kullanmaya cankurtaranla gittiler

Uşak’ta yerel seçimlerde oy kullanmak isteyen yatalak veya evde bakım hizmeti alan yaklaşık 20 kişi, cankurtaran yardımıyla sandıklara götürüldü. Seçim tedbirleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Kontrol Merkezi koordinesinde, telefon eden 80 yaşında,145 kg. ağırlığında ve yatalak olan Halime Uluhan ile felçli 92 yaşındaki Bekir Sıtkı Ertürk, oy yerlere götürüldü.

Hastaların yakınları, bu hizmetten memnun olduklarını dile getirdi. Uluhan’ın oğlu Ali Rıza Uluhan, “145 kg. ağırlığında, bir senedir rahatsız. Seçimde oy kullanması gerekiyordu. Vatandaşlık görevini yapmak için 112 Acil'e haber verdik. 10 dakikada evimize geldiler ve ambulansla oy kullanma sandığına geldik. Burada oyumuzu kullandık, evimize gideceğiz. Evimiz 1. etap TOKİ'nin orada, buraya uzaktı. Kız kardeşimin yanında kalıyordu annem. Bu hizmet süper bir şey, Türkiye’de belki ilk defa. Ben çok memnun oldum.” dedi.

Ertürk’ün kızı 64 yaşındaki Elif Çakmak da, “Babam 92 yaşında, felçli. Memlekete hizmet etmek için geldi, reyini kullandı. Ben de onun yanında geldim.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar