Otobüs ve servis araçlarına kış denetimi arttı

Kış mevsimi nedeniyle ülke genelinde meydana gelen ölümlü trafik kazalarındaki artışların önüne geçmek amacıyla Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri başta yolcu otobüsleri ve servis minibüsleri üzerinde kışlık last.

Google Haberlere Abone ol
Otobüs ve servis araçlarına kış denetimi arttı

Kış mevsimi nedeniyle ülke genelinde meydana gelen ölümlü trafik kazalarındaki artışların önüne geçmek amacıyla Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri başta yolcu otobüsleri ve servis minibüsleri üzerinde kışlık lastik ve emniyet kemeri denetimini artırdı.

    Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, emniyet kemeri kullanımı ve otobüs denetimlerine ağırlık verdi. Trafik Şube Müdürlüğü, personel ve öğrenci servisleri ile şehir içi ve şehirler arası bütün toplu taşımacılık alanında hizmet veren araçların, trafik kazalarıyla ilgili il istatistiği çıkarttı. Buna göre 2012'de 57, geçen yıl ise 55 otobüs,minibüs ve midibüs ölümlü ve yaralamalı trafik kazasına karıştı. Erzurum'da son olarak 30 Ocak günü Aziziye İlçesinde öğrenci servisinin karıştığı trafik kazasında 1 kişi ölmüş, 34 yolcu ise yaralanmıştı.

    Vali Ahmet Altıparmak, trafik kazalarının önlenmesi amacıyla, en az seviyeye düşürülmesi için İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk'e talimat verdi. Talimat doğrultusunda Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yolcu ve servis taşımacılığı yapan toplu taşıma araçları ile Erzurum Şehirler arası Otobüs Terminali İşletmesi'nde faaliyet yürüten veya buradan yolcu taşımacılığı yapan firmalara ait otobüslerde, yolcuların emniyet kemeri kullanımının sağlanması konularında bilgilendirmede çalışması başlattı. Ayrıca ekipler, terminal çıkış noktasında otobüsleri kış lastiği konusunda denetlemeye başladı.

    Geçen yıl şehirler arası otobüs terminalinde yapılan kontrollerde 23 bin araç sorgulanmış bunlardan eksikleri görülen 80 araca cezai işlem uygulandığı belirtildi. Ayrıca bu yılın ilk bir ayında Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri 218 otobüsü denetleyerek, çeşitli eksikliği görülen 22 araca ilgili maddelerinden, 12 adet otobüse ise kış lastiği eksikliğinden dolayı cezai işlem uyguladığı bildirildi. CİHAN

Yorumlar