Otobüs Terminali'nde gerçeğini aratmayan tatbikat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde sabotajlara karşı koyma ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Otobüs Terminali'nde gerçeğini aratmayan tatbikat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde sabotajlara karşı koyma ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi. Terminalin acil eylem planının test edilmesi ve acil durum ekiplerinin çalışma yeteneğinin geliştirilmesi amacı ile yapılan tatbikat gerçeği aratmadı.

İzmit Şehirlerarası Terminali’ne yıllık ortalama 2 milyon 500 bin giriş çıkış yapıyor. Bu rakamın büyüklüğü ele alınınca terminalde olası tehlikelere önceden hazırlıklı olunabilmesi için tatbikatlar önem kazanıyor. Büyükşehir bu kapsamda İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde geniş kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirdi.

Tatbikatin senaryosu İŞOT Müdürlüğü ve KBB İtfaiye Dairesi Başkanlığı Sivil Savunma Uzmanlığı ile ortaklaşa hazırlandı. Koordineli şekilde gerçekleştirilen tatbikata Terminaller Şube Müdürlüğü, İzmit Emniyet Müdürlüğü, İtfaiye Müdahale ve İfaiye Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Sağlık ve Sosyal Hizmet Dairesi Başkanlığı Ambulans Birim Amirliği ile Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri katıldı.

Senaryo, olaya müdahale eden kurum personellerinin başarılı müdahaleleri ile birleşince ortaya gerçeği aratmayan bir tatbikat çıktı. Saat 10.00 sularında terminale gelen bir yolcunun, perona ev eşyalarını koyması ile tatbikat başladı. O civarda bulunan yolculardan birinin istem dışı söndürmeden atmış olduğu sigara izmariti eşyalarının tutuşmasına neden oldu. Bu arada yanan eşyaların yanında bulunan benzin bidonu devrildi. Bidondan sızan benzin yolcu indirmek için perona yanaşan minibüse sıçradı. Otobüs kaptanı, muavini ve Acil Durum Ekipleri tarafından yolcular derhal tahliye edildi. Acil durum ekiplerinin anonsları ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin zamanında müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü. Sağlık ekipleri de yaralanan ve dumandan etkilenen vatandaşlara müdahale etti.
CİHAN

Yorumlar