Otobüs faciası üniversiteli genç kızın hayallerini bitirdi

Kabataş'ta yolcu otobüsünün ezdiği üniversiteli Kübra Dere'nin bacağını kaybedebileceği öğrenildi. Hastanede tedavisi süren genç kızın ağabeyi sorumlulardan hukuk önünde hesap soracağını söyledi.Kaza dün sabah saatlerinde Kabataş...

Google Haberlere Abone ol
Otobüs faciası üniversiteli genç kızın hayallerini bitirdi

Kabataş'ta yolcu otobüsünün ezdiği üniversiteli Kübra Dere'nin bacağını kaybedebileceği öğrenildi. Hastanede tedavisi süren genç kızın ağabeyi sorumlulardan hukuk önünde hesap soracağını söyledi.

Kaza dün sabah saatlerinde Kabataş BUDO iskelesinin önünde yaşanmıştı. İstanbul Otobüs A.Ş.'ye ait bir otobüsün çarpması sonucu taksinin altında kalan iki kişiden birinin İstanbul Üniversitesi’nde okuyan Kübra Dere olduğu öğrenildi. Muhasebe Bölümü 2’inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Kübra Dere, ağabeyi Fahri Dere ve kuzenleri Neşe Ateş, Adalar’a gitmek üzere Kabataş’ydı. Kazada tam bu sırada gerçekleşti. Kaza sonrası ambulansla Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılan genç kızın yakınlarına doktor kötü haberi verdi. Dere'nin yüzde 80 ayağını kaybedebileceğini söyleyen doktorlar, genç kızın tedaviye cevap vermesini bekliyor.

Dün yaşanan kazada kardeşiyle birlikte olan Fahri Dere ise yaşananları şöyle anlattı: "Otobüsü kameralarda herkes görmüştür. Sonradan kardeşimin taksinin altına giren kişi olduğunu fark ettim. Diğer kaçan iki kişi de benim kardeşimdi. Ben onları gördüm. Sonra aramaya başladım. Taksinin altında iki kişi vardı. Biri de benim kardeşimdi.Çevredekilerin yardımı ile taksiyi kaldırdık.İlk çıkardığımda kardeşimin sağ ayağı kopmak üzereydi. Ufak bir parça tutuyordu. Dedim ki en ağırı benim kardeşim herhalde. Ambulansla hastaneye getirdik. İlk etapta bize ayağının yüzde 80 kesilebileceğini söyledi doktorlar. Onun dışında kaburga kırıkları falan olabilir dediler. Karaciğerdeki yaranın iyileşmesi için yoğun bakımda tutuyorlar. Bilinci açık. Dün ilk çorbasını içebilir dediler. Morali iyi. Kurtulduğuna şükrediyor. Öleceğimi sanıyordum diyor. Ayağını düşünüyor. Okulunu düşünüyor. Ben de okulu dert etmesine gerek olmadığını söyledim."

Dün Adalar'a gitmek için yola çıktıklarını anlatan Dere, "Adalar'da bisiklete falan binecektik.Piknik tarzı bir şeyler yapacaktık. Bir kuzenim bir de ablası vardı. O otübüsün önünden kaçanlar arasındaydı ikisi. Ben de bir on onbeş metre önlerindeydim. Birden oldu olay. Çarpmasıyla birlikte otobüs sağa kırdı direksiyonu. Şuan kardeşimin derdindeyiz. Bu süreç tamamlandıktan sonra kimin hatası kimin suçu var onların peşine düşeceğiz. Bir genç kız ayağını kaybederse bunun diyetini kimse ödeyemez." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar