Otobüs durağında ölen çocuğun babası konuştu: Yarışları batsın

Bursa’da, başka bir otomobille yarış yaptığı iddia edilen aracın kaza yaparak otobüs durağına girmesi sonucu hayatını kaybeden ortaokul öğrencileri Furkan Akbulut ve Serkan Alkan’ın sınıflarında büyük acı var.

Google Haberlere Abone ol
Otobüs durağında ölen çocuğun babası konuştu: Yarışları batsın

Bursa’da, başka bir otomobille yarış yaptığı iddia edilen aracın kaza yaparak otobüs durağına girmesi sonucu hayatını kaybeden ortaokul öğrencileri Furkan Akbulut ve Serkan Alkan’ın sınıflarında büyük acı var. Furkan Akbulut’un cenazesi memleketi Gümüşhane’ye gönderilirken Serkan Alkan dua ve gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Baba Kenan Alkan, "Yarışları batsın, lütfen araba ulaşım aracıdır, yollar yarış pisti mi?" dedi. Serkan’ın arkadaşları ise "Yeni kaykay almıştı, binemeden öldü" diye konuştu.

Dün akşam saatlerinde Nilüfer ilçesi Bursa-İzmir yolunda meydana gelen kazada, Reşit İrfan E. yönetimindeki 34 FL 0744 plakalı otomobil Nilüfer Metro İstasyonu yanında direksiyon hakimiyetini kaybederek önce bariyerlere ardından Mehmet Özden idaresindeki 16 JAF 19 plakalı araca çarparak yol kenarındaki otobüs durağına daldı. Kaykay yapmaktan ve dershaneden dönen 7 çocuğun bulunduğu durakta, tam bir dram yaşandı. Otomobilin durağa geldiğini son anda farkeden üç kişi kaçtı. Otomobilin çarptığı İbrahim Çankaya (13) ile Mert Birlikbaş (13) Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Serkan Alkan (14) ve Furkan Akbulut (14) Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Alkan ve Akbulut yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

ZORLA ÖDEVLEİNİ YAPTIRIRDI AMA KARDEŞYİM GİBİYDİ

Furkan Akbulut’un cenazesi toprağa verilmek üzere Gümüşhane’ye gönderildi. Eğitim öğretim gördüğü Süleyman Cura Ortaokulu’nda ise tam bir yas vardı. Furkan’ın sırası fotoğrafı ve çiçeklerle süslendi, arkadaşları büyük acı yaşadı. Furkan’ı kardeşi gibi gördüğünü ifade eden sınıf arkadaşı Şueda Yalçın, şunları kaydetti: “Kardeşim gibiydi. Bana zorla ödevlerini falan yaptırırdı. Aslında söylenecek çok şey yok. Hız tutkunları kendi egoları yüzünden kardeşimizi elimizden aldı. Türkiye’de adalet böyle bir şey. Egoları yanında insan hayatının anlamı yok. Furkan çok çalışkan çocuktu. Zaten notlarının hepsi beşti. Hedefi; sınava girip, fen lisesine gitmekti. 2 haftadan daha az sınava kaldı. Tam hedeflerine ulaşacak derken aramızdan ayrıldı." Furkan’ın sınıf arkadaşı Emircan Kasım da, “İki tane zevk için yarışan insan yüzünden arkadaşımızı kaybettik. Furkan çok iyi çocuktu. Kimseye zararı yoktu. Amacı fen lisesine gitmekti." dedi

BİRYANIMIZ HEP YARIM KALDI SERKAN

Aynı kazada hayatını kaybeden Ali Karasu Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Serkan Alkan’ın da sınıfında büyük acı yaşandı. Alkan’ın sırasını fotoğraflarla donatan arkadaşları, çiçek bıraktı. Serkan’ı çok sevdiklerini belirten Çağrı Çınar, "En son okulda gördüğümde çok iyiydi ve kazada yaralanan arkadaşlarıyla birlikte eğleniyorlardı. Serkan sınıfımızın en saf öğrencisiydi. Ölümü hak etmeyecek kişilerden birisiydi." şeklinde konuştu. Arkadaşları Serkan için okul panosuna, "Cennet bir melek daha kazandı. Bir yanımız hep yarım. Sensiz burası çok sessiz Serkan." şeklinde duygusal ifadeler yazdı.

YARIŞLARI BATSIN

Serkan’ın cansız bedeni Çamlıca Nazif Akkan Camii’ne getirildi. Baba Kenan Alkan, gözyaşlarına hakim olamazken, "Yarışları batsın, ne diyeyim? Lütfen ben senelerdir araç kullanıyorum ama öyle araç sürmüyorum. Araba ulaşım aracıdır, lütfen yazık etmesinler, kendilerine de millete de yazık etmesinler. Allah’ın takdiri ama çok zor. Allah düşmanıma evlat açısı vermesin. Arabayla yarışılır mı, yarış pisti mi yollar, araba ulaşım aracıdır." dedi. Baba Alkan, gözyaşları arasında oğlunun tabunu öperken anne Nigar Alkan güçlükle ayakta durabildi. Serkan Alkan’ın cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından İhsaniye Mezarlığı’nda toprağa verildi.

YENİ KAYKAYINA BİNEMEDİ

Serkan’ın arkadaşları cenaze törenine kaykaylarıyla birlikte katıldı. Serkan’ın kaykaycı arkadaşı Ceyhun Polat şunları söyledi: “Biz, Yeşil Parkı’nda kayıyorduk. Kaza sesini duyduk ama Serkan ve diğer arkadaşlarımızın olacağına dair ihtimal bile vermedik. Eve geldik, haberlerden öğrendik her şeyi. Onlar otobüs durağına gitti, biz kaymaya devam ettik. Sonra kaza oldu. Haberi duydum, tüm gece uyuyamadım. Okula da gidemedik.”

Burak Sevindik isimli genç ise, "Kaykay alacaktı, hangi marka alacağını sordu. Ben de söyledim. Beni aradı, ‘geliyoruz, otobüs durağına gidiyoruz’ dedi. Bir saat geçti gelmedi, telefonla aradım, telefonuna ulaşamadım. Sonra akşam televizyonlarda haberi gördüm. Yeni kaykay almıştı binemedi. Gelip bizim oradaki parkta binecekti." diye konuştu.

Kazaya karışan sürücü Reşit İrfan E. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
CİHAN

Yorumlar