Otizmli çocuklar Vali Güvençer'i ziyaret etti

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, bütün engelli gruplarda olduğu gibi otizmli çocukların da erken yaşta eğitim almasının önemli olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Otizmli çocuklar Vali Güvençer'i ziyaret etti

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, bütün engelli gruplarda olduğu gibi otizmli çocukların da erken yaşta eğitim almasının önemli olduğunu söyledi. Güvençer, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, otizmli çocuklar ve ailelerini makamında kabul etti.

Kabulde konuşan Vali Güvençer, "Bütün engel gruplarında olduğu gibi otizmde de eğitime erken yaşta başlanması, otistik çocukların belli bir seviyeye gelmesini sağlar. Erken teşhis, eğitime erken başlanması için çok önemlidir. Teşhisten sonra ailelere verilecek profesyonel yardımlarla durumu kabul sürecini hızlandırmak önemlidir." dedi. İl Müdürü Akkuzu da engelli çocuklarını saklayan, kabullenemeyen aileler olduğunu belirterek, "Uzun bir eğitim süreciyle engelli çocuklarımız da topluma karışabilir, toplumla iletişim kurabilir. Bu yüzden engelli çocuğu olan aileler, mümkün olduğu kadar çocuklarının eğitimine erken başlamalı ve sosyal aktivitelerle topluma alışmalarını sağlamalıdır." şeklinde konuştu.

Otizmli çocuklarla ilgili bilgi veren Dernek Başkan Yardımcısı Sibel Matur ise, "Otizmli çocuklar, duygu ve düşüncelerini ifade edemezler. Genellikle mimiklerle duygu ve düşüncelerini ifade edebilirler. Otizmli çocuklarımızın hayatını kolaylaştırmak için eşyaların yerini değiştirmemeye, yer değişikliği yapmamaya özen göstermeliyiz. Otizmli çocuklar birbirlerine benzemezler. Konuşmakta da sıkıntı çeken otizmli çocukların kullandığı kelime sayısı 10'u geçmez ancak erken teşhis ve eğitimle otizmli çocuklar belli bir seviyeye gelir." dedi.

Konuşmaların arından otistik çocuklar, Vali Güvençer'e kendi yaptıkları resim ve tepsiyi hediye etti. CİHAN

Yorumlar