Otistik çocuklar yaptıkları gösteri ile otizme dikkat çekti

Otistik çocuklar yaptıkları gösterilerle, kendilerine sahip çıkıldığı taktirde neler yapabileceklerini gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Otistik çocuklar yaptıkları gösteri ile otizme dikkat çekti

Otistik çocuklar yaptıkları gösterilerle, kendilerine sahip çıkıldığı taktirde neler yapabileceklerini gösterdi. Öğrenciler, okudukları şiir, söyledikleri şarkılar ve performans gösterileriyle katılımcıları kendilerine hayran bıraktı.

Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle, otizme dikkat çekmek ve kamuoyunda duyarlılık oluşturmak amacıyla Vilayetler Hizmet Birliği Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde bir etkinlik düzenlendi. Açılış konuşmasını Okul Müdürü Recep Kurt’un yaptığı etkinliğe Vali Abdil Celil Öz ve Yomra Kaymakamı Fatih Akkaya’nın da aralarında bulunduğu kamu kurumlarının temsilcileri ile öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Vali Öz, burada yaptığı konuşmada, engelli çocukların sosyal hayata kazandırılması noktasında önemli çalışmalar yapıldığını belirtti. Öz, “Bu toplumda yaşıyoruz ama maalesef pek çok şeyin farkında değiliz. Sıkıntı çeken insanların farkında olmak için bu tür etkinlikler çok büyük önem arz ediyor. Otistik çocuklar bizim için masum dünya melekleridir. Bu çocuklara hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Devlet olarak, millet olarak yapmamız gereken ailelerimizin üzerindeki bu yükü olduğunca hafifletmektir. Ailelerimiz bu konuda çok büyük fedakârlıklar gösteriyor. Devlet olarak gerek eğitim kurumlarımızla, gerekse mali ve sosyal haklarla bu yükü hafifletmeye ve onların sıkıntılarını paylaşarak azaltmaya gayret gösteriyoruz. Bu çocukların içerisinde ailesine, topluma ve devletine faydalı çocuklar yetişeceğine inanıyorum. Yeter ki bu süreci iyi yönetelim. Engelli çocuğumuz olsun ya da olmasın bu birimleri mutlaka gezelim, burada eğitim gören yavrularımızın duygularını paylaşalım.” dedi.

Uygulama Merkezi’nde eğitim alan otistik öğrencilerin canlı performans gösterileri ve müzik dinletileri etkinliğe ayrı bir renk kattı. Çocukların hazırlayıp sahnelediği tiyatro gösterisi de katılımcılardan büyük beğenisini kazandı.



CİHAN

Yorumlar