ÖSYM: YGS Hakkında Paylaşılan İddialar Asılsız

ÖSYM, 15 Mart Pazar günü yapılan YGS'nin başarıyla gerçekleştirildiğini, sınav hakkında paylaşılan iddiaların tamamının asılsız olduğunu bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
ÖSYM: YGS Hakkında Paylaşılan İddialar Asılsız

ÖSYM Başkanlığınca, '15 Mart 2015 Pazar günü yapılan ve sınavdan sonra İmtihan salonundan soru kitapçığını çalarak bir sayfasının görüntüsünü sosyal medyada paylaşan bir ya da birkaç adayın yapmış bulunduğu kaide dışı paylaşımlardan 'ÖSYM hesabına başarısızlık' çıkarma ve uydurma bir iddiayı gerçekmiş bu şeklinde manşet yapma anlayışı ve sorumsuzluğunu şiddetle kınamaktan diğer söyleyecek bir şey bulamıyoruz' ifadesi kullanıldı.

ÖSYM Başkanlığından, bugün bir takım mahalli ve ulusal gazetelerde manşet şekilde verilen haber meselesi için İlan yapılmasına gereksinim duyulduğu anlatım edildi.

Açıklamada, ÖSYM'nin son dört yılda yaptığı sınavlarla hak ve adaleti tesis eden İmtihan güvenliği tedbirleri başta olmak üzere her adaya değişik soru kitapçığı, bilişim sistemlerinin modernizasyonu, soru havuzu yazılımı ve soru havuzu oluşturma çalışmaları, yenilenmiş müracaat ve netice izahat sistemleri, ölçme kalitesini artırıcı elektronik İmtihan ve yazılı İmtihan uygulamaları bu şeklinde bir halk kurumunda eşine az rastlanır pek fazla aşırı yeniliğe ve başarıya imza attığı anlatıldı.

'ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 100. YILINI MANŞET YAPACAKLARINA...'

ÖSYM'nin izahatsında, şunlar kaydedildi:

'Dünya tarihini değiştiren ulusal muvaffakiyet 'Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında gurur dolu manşetler yerine spekülasyon ve sansasyonel haber arayışlarına girenlerin, bu başarılara imza atan ÖSYM'nin 2 milyon 46 bin adayın katıldığı, 15 Mart 2015 Pazar günü yapılan ve sınavdan sonra İmtihan salonundan soru kitapçığını çalarak bir sayfasının görüntüsünü sosyal medyada paylaşan bir ya da bir kaç adayın yapmış bulunduğu kaide dışı paylaşımlardan 'ÖSYM hesabına başarısızlık' çıkarma ve uydurma bir iddiayı gerçekmiş bu şeklinde manşet yapma anlayışı ve sorumsuzluğunu şiddetle kınamaktan diğer söyleyecek bir şey bulamıyoruz.

Sorunsuz bir şekilde muvaffakiyet ile yapılmış bulunan 2015-YGS meselesi için paylaşılan iddiaların tümü uydurma olup adayları endişeye sevk edecek herhangi bir hal söz konusu değildir.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar