Oryantring İl Şampiyonası'nda madalyalar sahiplerini buldu

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Osmangazi Belediyesi’nin sponsorluğunda düzenlenen 2.

Google Haberlere Abone ol
Oryantring İl Şampiyonası'nda madalyalar sahiplerini buldu

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Osmangazi Belediyesi’nin sponsorluğunda düzenlenen 2. Etap Oryantiring İl Şampiyonası, Uludağ Üniversitesi Kampüs alanında gerçekleştirildi.

Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin ev sahipliğinde yapılan şampiyonaya, 208 sporcu katıldı, 13 farklı kategoride mücadele etti. 5 etaptan oluşan ve ilki 18 Ocak tarihinde hanlar bölgesi civarında gerçekleştirilen Oryantiring il şampiyonasının ikinci etabında ilk üçe giren sporculara madalya ve ödülleri, Osmangazi belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner’in katıldığı törenle verildi.

Ödül töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Döner, “Osmangazi Belediyesi olarak, Başkanımız Mustafa Dündar’ın öncülüğünde sporun her dalına destek olmayı sürdürüyoruz. Çocuklarımızın gelişimine son derece büyük katkı sağlayan, onların kendi kendilerine muhakeme edebilme yeteneğini geliştiren, yanlışlarını analiz edip doğruyu bulmasına yardımcı olan Oryantiring, aynı zamanda stresli ortamlarda doğru karar verebilme yeteneğini de geliştiren bir spor dalı. 2 Etap il şampiyonasında kendi kategorilerinde dereceye giren sporcularımızı kutluyorum.” dedi.

ORYANTİRİNG

Özel olarak çizilmiş detaylı topografik harita ve pusula kullanarak, önceden belirlenmiş kontrol noktalarına sırasıyla uğrayıp, en kısa zamanda parkuru tamamlamayı hedefleyen, fiziksel ve zihinsel beceriye dayalı bir spor olan Oryantring, çocukların analitik zekalarının gelişmesine büyük katkı sağladığı ifade edildi.
CİHAN

Yorumlar