Ormanlar için İstanbul’a kadar yürüyecek

Ormanlar için 16 bin 825 kilometre yol kat eden bedensel engelli 48 yaşındaki Veysel Sorhun, bu seferde İstanbul’a yürüyecek.    Orman Yangınları ile Mücadele Eğitim Gönüllüsü ve 'Orman baba' olarak tanınan bedensel engelli...

Google Haberlere Abone ol
Ormanlar için İstanbul’a kadar yürüyecek

Ormanlar için 16 bin 825 kilometre yol kat eden bedensel engelli 48 yaşındaki Veysel Sorhun, bu seferde İstanbul’a yürüyecek.

    Orman Yangınları ile Mücadele Eğitim Gönüllüsü ve 'Orman baba' olarak tanınan bedensel engelli Veysel Sorhun, orman yangınlarını önlemek ve insanlarda duyarlılık artırmak için 27 yılda 16 bin 825 kilometre yürüdüğünü belirtti. Bu kapsamda İzmir'den İstanbul'a yürüyeceğini söyledi. Doğa olayları ve orman yangınlarına karşı insanları bilgilendirmek için Valilik izniyle yürüyen Sorhun, bugüne kadar 72 il, bin 680 ilçe ve 4 binden fazla köye ulaştığını anlattı. Doğanın yapısının insan eliyle değiştirildiğini ve bunun insanların sonunu hazırladığını dile getiren Sorhun, "Doğayı katlederek kendimizi felakete sürüklüyoruz. Orman yangınları ve ağaç katliamları doğanın altını üstüne getirdi. Küresel ısınma yalnızca ekosisteme değil, canlılara da büyük zarar veriyor. Artan bulaşıcı hastalıklar, astım- nefes darlığı, kalp krizleri buna küçük bir örnek oluşturuyor. Doğanın intikamı feci olur. Doğa ne hamile kadına, ne de kundaktaki bebeğe acımaz, küresel ısınmanın sigortası ormanlardır" diye konuştu.

    Sorhun, "Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerden destek bekliyorum. Eğer İstanbul'daki yapılaşma ve göç bu hızla giderse İstanbul batar." dedi.

CİHAN

Yorumlar