Ormancının gözü multikopter oldu

Mersin’in Silifke ilçesine Bağlı Taşucu Mahallesi'nde faaliyet gösteren dünyanın en büyük 6. büyük mermer ocağı olan Medmar Madencilik tarafından Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne, orman yangınlarında kullanılması için 2 adet multikopter...

Google Haberlere Abone ol
Ormancının gözü multikopter oldu

Mersin’in Silifke ilçesine Bağlı Taşucu Mahallesi'nde faaliyet gösteren dünyanın en büyük 6. büyük mermer ocağı olan Medmar Madencilik tarafından Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne, orman yangınlarında kullanılması için 2 adet multikopter bağışlandı.

Maden ocağında Mersin Orman Bölge Müdürlüğü teknik ekiplerine verilen kullanım eğitimi sonrasında ilk deneme uçuşları yapıldı. Türkiye’de ilk olarak Mersin Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan multikopterler sayesinde yangınlar erken tespit edilip, büyümeden önlenecek.

Ormancının gözü olan ve özellikle orman yangınlarında, ekiplerin yönlendirilmesi ve keşif amacıyla kullanılan multikopterler, 20-25 dakika havada kalarak, çektiği video ve fotoğraflarla yangın bölgesi anında tespit edilip, kayıt altına alınıyor.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Konuyla ilgili bilgi Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulunan Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Durmuş Bilal Akbaş, "Medmar Madencilik tarafından orman yangınlarının büyümesini önlemek amacıyla müdürlüğümüze bağışlanan multikopterler özellikle orman içlerindeki ölü noktalarda kullanılacak. Türkiye de bir ilk olacak bu cihaz ile kulelilerden görünmeyen noktalarda kullanılacak. Bölge müdürlüğü olarak küçük motosikletlerimize de motopont koyarak ve multikopterlerden de faydalanarak yangını büyümeden önlemek istiyoruz. Cihazın üzerinde kamera var, yaklaşık 3 kim lik alanda keşif yapabiliyoruz. 25-25 dakikalık keşif gezisi sırasında aynı anda kamerayı bizlerde yerde görebiliyoruz. Polisin gözü mobese, bizim gözümüz multikopter olacak." şeklinde konuştu.

    Bu yılın oldukça kurak geçmesi nedeniyle özellikle temmuz ve ağustos aylarında olası yangınlar için tedbirlerin arttığının da altını çizen Akbaş, "Bizler yangın anına müdahale için gerekli bütün önlemleri aldık. Allah yangın göstermesin, inşallah yangınsız bir yaz geçiririz. Bize bu cihazları bağışlayan Medmar Madencilik yetkililerine de teşekkür ediyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar