Örgüt bayrakları indirilince, Diyarbakır-Bingöl karayolu yeniden kapandı

Terör örgütü PKK'lı bir grup gösterici, Diyarbakır-Bingöl karayolu yeniden trafiğe kapattı. Karakol yapımını protesto gerekçesiyle 24 Mayıs'ta yolu trafiğe kapatan eylemciler KCK'nın çağrısı üzerine 16 Haziran'da yolu açmıştı. Ancak...

Google Haberlere Abone ol
Örgüt bayrakları indirilince, Diyarbakır-Bingöl karayolu yeniden kapandı

Terör örgütü PKK'lı bir grup gösterici, Diyarbakır-Bingöl karayolu yeniden trafiğe kapattı. Karakol yapımını protesto gerekçesiyle 24 Mayıs'ta yolu trafiğe kapatan eylemciler KCK'nın çağrısı üzerine 16 Haziran'da yolu açmıştı. Ancak bölgede çadırlı eylem devam etti. Güvenlik güçlerinin, bugün yol üzerinde bulunan PKK, KCK bayrakları ile Öcalan posterlerini indirmesi üzerine, eylemciler Diyarbakır-Bingöl karayolunun tekrar kapattı. Yüzü kapalı grup tarafından durdukları çok sayıda aracın geçişine izin verilmezken, jandarma bölgede önlem almaya başladı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Abalı bölgesindeki karakol inşaatını protesto eden PKK'lılar, Kocaköy ile Lice arasında bulunan Duru Jandarma Karakolu üs bölgesi karşısındaki alanda çadır kurarak oturma eylemi yaptı. Bölgede kontrol noktası oluşturan örgüt, ana yola PKK, KCK bayrakları ile Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını astı. Ana yoldan geçen araçları zaman zaman durduran eylemciler, kimlik kontrolü yaptı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı doğrultusunda harekete geçen jandarma, bu sabah bölgeye gelerek yolun üzerindeki örgüt bayraklarını indirdi. Güvenlik güçleri ile eylemciler arasında gergnilik yaşandı. Yüzü kapalı bir grup, Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapattı. Bölgeden geçen çok sayıda sivil araç durdurularak barikat haline getirildi. Yolun trafiğe kapatılması üzerine jandarma, Mermer , Kocaköy ve Duru kavşağında önlem aldı ve araçların yol kapatma eylemenin yaptığı bölgeden geçişine izin vermedi. Bingöl istikametine giden araçlar, alternatif tek yol olan eski Hani yoluna sevk edildi.

BU KEZ ASKER KAÇIRMADILAR

Bu arada örgütün yol kapatma eylemi yaptığı Çellik bölgesindeki arama noktasına Bingöl'den Diyarbakır'a gelen bir er de takıldı. İzne giderken Diyarbakır yolunu kullan bir er, örgüt mensuplarınca kimlik kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

Bölgede daha önce de ağır tonajlı araçları durdurup yola park eden örgüt sempatizanları, önce iki uzman erbaşı daha sonra bir uzman çavuşu kaçırmıştı. Bölgede yol kapatma eylemi nedeniyle çıkan olaylarda ise iki kişi hayatını kaybetmişti.

CİHAN

Yorumlar