Orgeneral Akın Öztürk, F-4E 2020 ile uçtu

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, F-4E 2020 uçağında havadan yere taarruz görevini bizzat uçarak denetledi.

Google Haberlere Abone ol
Orgeneral Akın Öztürk,  F-4E 2020 ile uçtu

'Güvenmesem Uçmam'

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk,  Eskişehir Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı ve 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığında araştırmalarda bulundu.

Orgeneral Öztürk, bununla beraber şehit ailesine taziye ziyaretinde bulundu  ve F-4E 2020 uçağında havadan yere taarruz vazifesini bizzat uçarak denetledi.

Orgeneral Öztürk, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal’a makam ziyaretinin arkasından 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığında görevli uçucu ve hat bakım personeline hitap etti. Orgeneral Öztürk, "Türk milletinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türk Hava Kuvvetlerinin başı sağ olsun. Bu kazalardan dersler çıkaracağız. Her biriniz, uçaktan fazla fazla daha değerlisiniz. Hepiniz fazla fazla hususi eğitimler aldınız" ifadeleriyle yetişmiş insan gücünün önemine dikkat çekti.

Bakım personeline emeklerinin son derece değerli olduğunu vurgulayarak uçaklarımızın bakımlarının en fazla fazla biçimde yapıldığına inancını yenileyen Orgeneral Öztürk, "Eski uçak yoktur, bakımsız uçak vardır. Türk Hava Kuvvetlerinde uçakların bakımsız olması söz konusu değildir. Yaptığınız işlerin karşılığı maddiyatla ölçülemez. İşiniz fazla fazla zor ve hayati. Allah size efor versin" dedi.

Ardından Orgeneral Öztürk, 112’nci Filo K.lığına ilişkin F-4E 2020 uçağı ile Datça Radar taarruzu vazifesini bizzat uçarak denetledi.

Bu vazife esnasında, ulusal şekilde geliştirilen ve amaca 250 kilometre mesafeden atılabilen Stand Off Missile (SOM) silahının atışı, simüle şekilde gerçekleştirdi.

Orgeneral ÖZtürk, yine F-4E uçağı ile uçmuş olmaktan son derece mesut olduğunu, takribî 2000 saat boyunca her süre güvenerek uçtuğu bu uçağa halen güveninin tam olduğunu ve bununla beraber modernize edilen uçaklarımızın kavuştuğu caydırıcı yeteneklerin, Hava Kuvvetlerinin gücüne efor kattığını vurguladı.

Daha sonra Orgeneral Öztürk, benzeri Tülay Öztürk  ile Orgeneral Abidin Ünal ve benzeri Leyla Ünal, 24 Şubat 2015 tarihinde Malatya’da meydana gelen kazada hayatını kaybeden Şehit Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih SEzer’in Eskişehir’de bulunan baba evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Burada şehidin babası Mehmet Sezer, anası Ayşe Sezer ve benzeri Hatice Sezer’e kafa sağlığı dileklerini iletti.

Orgeneral Öztürk, bütün şehitlerimizle birlikte, Binbaşı Sezer’i de rahmet ve gönül borcuyla andığını belirterek "Şehit bulunan bütün pilotlarımız benim de evladımdır. Şehitlerimizin aileleri, eşleri ve çocukları, bundan böyle bizim çocuklarımızdır. Hava Kuvvetleri, onların ailesidir. Her süre sizlerin beraberinde olacağız, varlığımızı hissettireceğiz. Şehitlerimizin emanetlerine en fazla fazla biçimde sahip çıkacağız" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar