Organları 6 kişiye hayat verecek

Rize'de denizde boğularak hayatını kaybeden 26 yaşındaki Murat Civelek’in ailesi tarafından bağışlanan organları, nakil bekleyen 6 kişiye hayat verecek.    İl merkezine bağlı Alipaşa mevkiinde 11 Temmuz’da serinlemek...

Google Haberlere Abone ol
Organları 6 kişiye hayat verecek

Rize'de denizde boğularak hayatını kaybeden 26 yaşındaki Murat Civelek’in ailesi tarafından bağışlanan organları, nakil bekleyen 6 kişiye hayat verecek.

    İl merkezine bağlı Alipaşa mevkiinde 11 Temmuz’da serinlemek için denize giren Civelek, arkadaşları tarafından denizden baygın çıkartılmıştı. Olay yerine gelen ambulansla Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Civelek, 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Ailesinin de onayıyla Murat Civelek’ten alınan kalp, karaciğer, sol ve sağ böbrek ile kornealar, Türkiye'de organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere uygun kişilere gönderildi. Ölen gencin kalbi Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde 19 yaşındaki kalp nakli bekleyen hastaya uçak ambulans ile gönderildi. Karaciğeri İzmir Medikal Park Hastanesi'ne, sağ böbreği Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne, sol böbrek Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'ne, kornealar Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Hastanesi'nde organ nakli iki hastaya gönderildi.

    Rize Devlet Hastanesi Yöneticisi Hasan Basri Velioğlu, yaptığı açıklamada, "Hastamız 4 gün evvel suda boğulma vakasıyla tedavi altına alındı. Dün beyin ölümü gerçekleşen hastamızın yakınlarına organ bağışı konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılarak, kendilerinin rızasıyla organlarını bağışladılar. Hastanemizde gerçekleşen bu bağış acil olarak organ bekleyen hastalarımıza umut ışığı oldu. Aile yakınlarına bu konuda çok teşekkür ediyorum. Onlar organlarını bağışlayarak bir hayat bağışladılar. Diğer vatandaşlarımızın da bu konuda daha duyarlı olmalarını diliyorum." dedi.

    Organ nakli operasyonunu yürüten Anesteziyoloji ve Reaminasyon Uzmanı Dr. Mustafa Sakın ise, aile yakınlarının çok duyarlı ve örnek bir davranış sergilediklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar